Пролетно свежи в розовата гама

Пролетно свежи в розовата гама
Снимка: Thinkstock

Пролетното настроение струи отвсякъде, дори в дъждовните дни. Нали след дъжд, винаги изгрява слънце през този сезон? Можем ли да съчетаем облеклото и грима си така, че да отговарят на настроението ни през най-хубавия месец в годината?

Месец май е изпълнен с празници от първия до последния си ден и има много поводи да освежим визията си, доверявайки се на най-мекия и нежен цвят в цялата гама – розовото. Този нюанс е символ на нежност и романтика, но и на доброта и безгранична любов. Розовото носи заряд на младост и пролет като цъфналите ябълкови и кайсиеви дръвчета.

Що се отнася до грима, не бива да забравяме, че едно от правилата за сполучлив грим е той да бъде нанесен така, че да не се забелязва. Идеята е да се подчертаят достойнствата на лицето, но това да е ненатрапчиво. Трябва да се подчертае естествената красота и да се коригират несъвършенствата.  

Грим в розово е подходящ за ежедневната визия и предимствата му са, че изглежда отлично дори на ярка дневна светлина. Правилно подбран и нанесен, той е лек и ненатрапчив, но с впечатляващ ефект. Той е особено удачен за дамите с кафяви очи, макар че нежната искреност на розовото стои добре и на светли очи.

При грим в розовата гама, акцентирайте върху устните като подберете вашия нюанс правилно – за дамите с по-светла кожа е подходящ малиново червило или гланц, а за тези с по-тъмна кожа подхожда коралово розово. Не слагайте черна очна линия или черен молив за очи при грим в нежно розово. По-добре използвайте сив или кафяв молив. Ако завършвате грима с руж, използвайте по-мек розов нюанс, за да не се заглуши цветът на устните ви. Все пак не бива да забравяме, че ударението е върху устните.

Ако обичате да се обличате в розово, не се притеснявайте да излезете навън с розова рокля, пола, блуза или яке. Може да комбинирате с черни аксесоари, но все още са актуални и комбинациите розово-оранжево и розово-кафяво. Не е задължително обувките и чантата ви да бъдат в същата гама, но не бива да са в искрящи и натрапчиви цветове, които не хармонизират на чувственото розово. Подходящи са кафяви или бежови обувки и чанти, а чорапогащникът също трябва да е в мек пастелен нюанс. Ако обичате да завършвате тоалета с шал, там имате повече свобода – не е задължително да е едноцветен, но и тук важи принципът за ненатрапчивата нежност, с която си корeспондира розовото.

Облечени в розово, вие заявявате пред околните, че не се притеснявате да изразите себе си и че сте дама, която е готова да прикове погледите върху собствената си особа.

Пролет е! Нека бъдем свежи! Пролетно свежи. Като заобикалящата ни природа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти