Как да пазаруваме сенки за очи

Как да пазаруваме сенки за очи
Снимка: netinfo

Няма защо да се вайкаме, а и не е необходимо да разбираме от всичко в този живот. Така че нека по-често се доверяваме на експертното мнение, като този път своите съвети относно подбора на очни сенки, ще ни даде Джилиан Демпси, която е творчески директор в козметичната компания ''Ейвън'' (Avon). Сходството с фамилията на актьора Патрик Демпси никак не е случайно, защото той и популярната гримьорка са женени от 12 години и имат три деца.

* Според г-жа Демпси е най-функционално да си купите сенки, чиято палитра съдържа повече цветове, за да може да правите по-разнообразни комбинации, смесвайки различните нюанси. Нека в кутийката със сенки да присъстват светли, тъмни, неутрални и по-блестящи тонове.

* За да не стават засечки, най-сигурно е да заложите на телесните цветове, сред които са кафеникавите, сивите и бежовите тонове. Ако сте почитатели на опушения поглед, задължително в комплекта ви от сенки трябва да присъстват черен цвят, както и една, две разновидности на сивото.

* За подчертаване на зелените очи - изберете багри в лилаво, за кафяви очи - по-светлите тонове на сивото, а на синеоките добре биха стояли сенки с меден и златист цвят.

* Спестете си усилията да нанасяте всевъзможни цветове върху клепачите си, защото ще предизвикате смях в околните. Затова внимавайте какво правите с грима и четката. Във всекидневието е най-удачно да избирате неутрални и по-матирани цветове, които съвсем ненатрапчиво да подчертаят очите ви, а падне ли нощта - гримът може да е по-наситен, но моля ви, не граничещ с този на магистралните труженички.

* Бъдете предпазливи, що се отнася до по-ярките сенки за очи. Най-добре ги смесете с малко по-телесни цветове и избягвайте всичко в бялата гама, за да не заприличате на посипани с талк.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти