Новогодишен грим: плътна черна очна линия и блясък

В седмицата на равносметките и надеждите, да се подготвим подобаващо за посрещането на Новата 2016 година.

Един грим, подходящ за всеки цвят кожа, коса и възраст, включващ плътна очна линия, бляскава кожа и розови устни, никога не би бил грешка.

Как да си го направим, виждаме в новото видео от канала Natali’s MakeUp:

В новогодишната нощ купонът обикновено продължава от вечерта, та чак до ранни зори. Затова трябва да се погрижим кожата ни да е добре хидратирана часове наред. Поставяме от любимата основа за грим, която ще я изглади и ще позволи на грима да се задържи за дълго време.

После навлажняваме гъбичката с фиксатор за грим и топваме във фон дьо тена. Така продуктът ще бъде много дълготраен, но в същото време кожата ще стои естествена и красива, а не сякаш сме с маска на лицето.

Изсветляваме кожата около очите с коректор с розов нюанс, който ще елиминира леките тъмни кръгове, ако имаме такива. В централната част на лицето пък поставяме с 1-2 тона по-светъл коректор. Ако имате пъпчици тук-там, използвайте много покривен коректор в същия цвят като кожата ви и лекичко прелейте с пръст.

За перфектен изравнен тен по клепача поставете основа за сенки, която ще прикрие фините вени, но и ще задържи цветовете за много дълго време. След това с четка и пудра фиксирайте. Така няма да се събере продукт във фините линии около очите, а и ще ви бъде много лесно да прелеете сенките, когато основата е по-суха и обрана.

Време е за веждите. Оформете добре с любимия ви продукт. Концентрирайте се особено много във външните крайчета на веждите, защото те ще ни служат за ориентир за плътната очна линия. След като ги очертаете, разрешете добре с четчица, за да отнемете излишния продукт и веждите да изглеждат възможно най-естествено, макар и изрисувани.

Следва клепачът - прецизна четка и малко тъмен матов сивкаво-кафяв цвят дефинирайте сгъвката на окото като леко издължите настрани. После с голяма чиста пухкава четка прелейте добре, за да няма остри линии.

Топнете в телесен перлен цвят и поставете по целия клепач до сгъвката. Прелейте добре. Хубаво е продуктът да е леко бляскав, но не и с твърде едри брокатени частици, защото ако искаме баланс по лицето, устните ни ще бъдат много блестящи и ако и очите ни са такива, рискуваме да заприличаме на коледна украса.

В този ред на мисли долният клепач оставяме напълно чист.

Време е за много плътната очна линия.

Трик за перфектна очна линия:

Ако не сте сигурни в прецизността си – ето една хитрина. Изрисувайте я първо с малко черни матови сенки, защото те са много по-лесни за корекция, ако нещо не ви допада във формата или плътността първоначално. Следвайте продължението на долния клепач в посока нагоре към края на веждата и изберете точка, където да спрете. След това издърпайте линия към центъра на клепача, както и от вътрешния ъгъл на окото към центъра.

Хубаво запълнете с гел очна линия. Не пропускайте и участъците между миглите, за да бъде наистина много плътна и черна. Сега е моментът да се развихрите и да надграждате до дебелината, която ще ви допадне най-много. Надграждайте постепенно, защото е много по-лесно да следваме стъпки по удебеляването, отколкото по отнемане на продукт.

Накрая с прецизна четка и матови черни сенки нанасяме черното. По този начин коригираме и линиите по клепача, ако те не са абсолютно перфектни.

Ако очната линия не е перфектна във външния ѝ край – с малка плоска четка и коректор отнемете прецизно от количеството.

А ако в зоната под очите е попаднал черен цвят от клепача, с пухкава чиста четка, леки и много бързи движения, премахнете точиците.

Поставете няколко слоя спирала за обемни мигли, а по желание можете да залепите и изкуствени мигли. Видео за всички тънкости по поставянето на изкуствени мигли можете да откриете в линка в описанието на този клип.

А сега да се върнем към кожата. Ако кожата ви е мазна, фиксирайте цялото лице с полупрозрачна пудра. Ако е нормална, а през зимата и към суха, поставете пудра само в Т-зоната – чело, нос, брадичка.

После контурирайте добре цялото лице с тъмна матова пудра и за финал поставете малко бронзираща пудра по страниците и хайлайтър по най-изпъкналите части на лицето.

За бляскави и много наситени розови устни, изравнете основата им с остатъка от фон дьо тена по гъбичката. После очертайте добре с розов цвят молив, за да се задържи червилото за максимално дълго време. Накрая нанесете наситен розов цвят с блясък по целите устни.

И за финал – фиксирайте цялото лице със спрей, за да не изглежда кожата като поръсена с пудра, а естествена, както и за да се задържи гримът до малките часове на нощта.

Не пропускайте нищо в рубриката ни "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

💄Как да се гримираме в цвета на 2016-а

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

💄Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

💄Нова тенденция в грима – лилави устни

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти