Нова тенденция в грима – лилави устни

Нова тенденция в грима – лилави устни
Снимка: Thinkstock

Тя е една от най-усмихнатите и проспериращи български певици в последните години. Носителка на приза „Певица на годината“, попадала в десетки класации за красиви жени, Михаела Филева вдъхновява за една изящна, вечерна и много екстравагантна визия с особен акцент върху смелите тъмнолилави устни.

Как да си направим такъв грим, вижте:

За да имаме изравнена кожа, стартираме с основа за грим, която ще подхрани, хидратира, но и ще запълни всички пори, прикривайки несъвършенствата и създавайки перфектна основа за фон дьо тена.

След това навлажняваме гъбичка с фиксатор за грим и нанасяме фон дьо тен със средна покривност по цялото лице.

Изсветлявамe централната част на лицето като поставяме 1-2 тона по-светъл коректор под очите, в центъра на челото, по дължината на носа, по брадичката и над устната. Коректор с розов подтон поставяме във вътрешния ъгъл на окото, за да елиминираме леките тъмни тонове от недоспиване. След това преливаме добре отново с гъбичката.

Коректор в същия цвят като кожата поставяме по проблемните зони с пъпчиците, за да ги покрием.

Идва ред на веждите. За да са перфектни, плътни, а в същото време не твърде натрапчиви – като на певицата, сресваме добре и запълваме с матови сенки, като ги правим малко по-пълни, като нейните, но все пак се стремим да отиват на нашето лице.

Върху клепача поставяме основа за сенки, за да прикрием фините венички и след това фиксирам с прозрачна пудра.

В самата свивка на окото поставяме матови сиви сенки и преливаме много добре към вътрешността. Малко сив цвят поставяме и в основата на миглите по долния клепач, но само във външната част на окото.

Следва очната линия. Тя е със средна дебелина и почти изчезва във вътрешния ъгъл на окото, затова там издърпваме четката само с останалия по нея продукт. Освен това връхчето ѝ не е извито, а право и се стремим да следваме тази линия.

За финал нанасяме няколко слоя спирала по горните мигли и малко спирала само по външните долни мигли, като се опитваме да запазим вътрешната част на окото изчистена.

Фиксираме лицето с пудра, за да не е твърде бляскаво и се концентрираме в Т зоната.

Михаела има прекрасни скули, затова скулптурираме нашите с малко матова тъмна пудра точно под костта. Бронзираща пудра нанасяме по бузките, в основата на челото, малко по нослето и брадичката.

Акцентът тук са устните, които запълваме с лилаво червило.

И визията е завършена – много красива и различна хладните дни, перфектна за вечерни партита. Натали – чаровна дама със собствен канал във Vbox7 за грим-съвети, подчертава, че подобна визия би отивала много на брюнетките, но и блондинките като мен биха могли да експериментират. А задължителният елемент е широката усмивка, която и Михаела Филева има.

А ето и как точно се прави:

Вижте още:

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

💄Страст в червено

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

💄 Грим в цветовете на есента

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Това го може всяка жена

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти