Да овладеем очната линия и тъмното червило

Да овладеем очната линия и тъмното червило
Снимка: Личен архив

Днес ще ви покажем как можете да създадете в домашни условия за една вечерна визия, в която присъстват всички елементи на красивия елегантен грим, подходящ за по-специални и официални поводи – черна очна линия, порцеланова кожа и перфектно очертани устни в богат виненочервен нюанс.

Макиажът е инспириран от една много красива и талантлива певица. Името ѝ е Надежда Петрова или иначе казано - Nadia, която доскоро беше част от Deep Zone Project, а сега работи върху соловата си кариера.

Ако искате да откраднете малко идеи за вашия грим, ето основните стъпки, представени от журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (Natali's Makeup):

* Фокусирайте се добре върху кожата и изравняването ѝ. Поставете с леки потупващи движения основа за грим, която запълва порите, изглажда неравностите, хидратира и ни подготвя за грима.

* Внимателно нанесете фон дьо тен и не забравяйте да го прелеете добре в участъците на кожата около косата и после плавно към шията.

* С коректор прикрийте всички несъвършенства – тъмни кръгове под очите, леки червенини в някои зони, пъпчици.

* Върху горния клепач поставете още по-светъл коректор, който да изсветли максимално зоната. След като го разнесете добре, фиксирай с пудра, за да не се появят линийки в сгъвките.

* Веждите винаги сресвайте по посока растежа на косъмчетата и подчертайте добре. Тъй като веждите на На Ди са силно изразени и плътни, можете да си позволите съвсем леко излизане извън контура на вашите вежди. Но

* Време е за елегантна и много плътна очна линия. Много дами сякаш се плашат от нея, защото си е цяло изкуство двете очи да бъдат еднакви.

Всъщност, цялата философия на поставянето ѝ е да имаме добра основа, върху която да застане ръката и да не трепери, добър продукт, който да нанасяме лесно, както и да правим едновременно огледални движения ту по едното, ту по другото око, а не да изрисуваме първо едното и да се опитаме да повторим линията върху другото.

Но с търпение и практика това умение се усъвършенства лесно.

* Завършваме с малко тъмни кафяви сенки по долния клепач и спирала за мигли.

* Устните очертаваме добре с тъмен молив във виненочервено и ако искаме да се доближим максимално до визията на певицата, изостряме съвсем леко ръбчетата на горната устна. След това запълваме със същия нюанс червило.

Всички хитрости и тънкости за този грим гледайте във видеото:

Сходни статии:

Да се гримираме като професионалисти у дома
Превърни дневния грим във вечерен за 3 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти