Как да скрием несъвършенствата по кожата

Как да скрием несъвършенствата по кожата
Снимка: Thinkstock

Тъмни кръгове под очите, подпухналост, зачервени зони по кожата от студеното време навън, пъпчици и малки комедони – всяка жена понякога се буди с подобна „изненада“ по лицето, поглеждайки се в огледалото, нали?

Разбира се, ако подобни проблеми по кожата са често срещано явление, задължително трябва да се допитаме до мнението на специалист дерматолог, да променим трайно хранителния си режим и да взимаме необходимото количество сън за денонощието.

Но ако ни сполети неочаквано бедствието на по-видима пъпка или подпухнали очи от недоспиване, има моменти решения на моментни проблеми с малко грим и правилните съвети, които ни дава влогърът и журналист Наталия Такова-Мазгарева:

За разширените пори
Един от най-лесните трикове за изравняване на пори и несъвършенства е поставянето на подходящата основа за грим. Нейната функция е точно такава – да създаде перфектната основа за поставянето на декоративната козметика, освен това хидратира и предпазва от вредните влияния на слънцето.

Поставете само няколко точици по своите проблемни зони, а след това нежно с леки кръгообразни движения и потупвания разнесете добре.

Червенините по лицето
Те се прикриват по два начина – с коректор с жълт подтон или със зелен коректор. Именно жълтият и зеленият цвят неутрализират зачервяванията. Поставете съвсем мъничко количество върху зоните, което прелейте много добре с потупващи движения.

Тъмните кръгове
Ако имате тъмни кръгове под очите, избирайте коректор с розов подтон, защото именно розовото неутрализира синините. Поставяйте малки количества, защото винаги можете да надграждате, но е малко по-трудно да отнемате продукт, а и това си е чисто разхищение.

След като сме прикрили малките несъвършенства, е време за изравняване на тена.

За да имате здравословен тен, но не твърде изкуствен, по-добре да изберем фон дьо тен със средна, а не с висока покривност. Цветът се преценява лесно.

Още в магазина използвайте тестери и нанасяйте по бузата – тази зона ще ви подскаже кой е точният за вас нюанс. Поставете съвсем малки количества по лицето и прелейте с потупващи движения с гъбичката.

Пъпчиците
Само ако фон дьо тенът не е прикрил пъпчиците, изберете цвят коректор с висока покривност в същия цвят като кожата ви и съвсем мъничко нанесете с потупващи движения в проблемните зони.

Пудра нанесете в зависимост от това дали кожата ви е суха, нормална или мазна.

Ако е суха, по-скоро нямате нужда от допълнителен матов завършек. За нормалната кожа е препоръчително да се фиксира в Т-зоната (чело, нос и брадичка), защото там омазняването е най-осезаемо с течение на часовете. Ако кожата ви е мазна и не искате да блести, фиксирайте с пудра и голяма четка.

А ако имате торбички под очите, фиксирайте зоната внимателно с пудра, за да не се отразява светлина по неравната кожа. Същото важи и с пъпчиците – поставете малко пудра върху коректора, за да издържи през целия ден.

Това е – всички проблемни зони са прикрити с грим!

И все пак – повечко сън, повече качествена храна, много вода и правилната грижа за кожата са необходимите мерки за повечето от нас, за да имаме здрава кожа. И спокойствие, добро настроение и усмивки разбира се!

Ето и видео с точното изпълнение на всички предложени съвети:

Вижте още:

💄Страст в червено

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

💄 Грим в цветовете на есента

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Това го може всяка жена

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти