Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни
Снимка: Thinkstock

Анджелина Джоли, Катрий Хийгъл, Меган Фокс, Скарлет Йохансон – все жени с прекрасни, сочни, плътни устни. Но не всички сме се родили такива, нали? И не всички искаме да прибягваме до естетични процедури, за да се сдобием с перманентно пухкава уста, рискувайки тя да е не точно такава, за каквато сме си мечтали.

Точно в този момент се намесва декоративната козметика, с помощта на която можем оптически да увеличим обема на устните си съвсем малко, но точно толкова, че да придобием самочувствие от крайния резултат.

За целта ни трябват малко продукти – тъмна матова пудра, перлен молив или перлена пудра, молив и червило в любим цвят и полупрозрачен бляскав глос.

И след като сме се погрижили устните ни да бъдат хидратирани и мекички с помощта на любим балсам, ето и правилните техники:

За да изглежда по-изпъкнала горната устна, поставете малко бял перлен молив по контура й и малко над него в централната част.

За оптически по-голяма долна устна можете да поставим сянка точно под нея с матова тъмна пудра. Прелейте пудрата добре, така че като се усмихвате и говорите да не изглежда сякаш имате неестествено тъмно петно в тази област.

При оформянето на устните с телесни тонове червило е важно да избирате цвета така, че да се доближава максимално до естествения цвят на устните и да избегнете ретро тъмните линии за контур.

Ако искаме устните да изглеждат естествено по-пухкави, най-добре е да излизате с милиметър-два от естествената им форма, но само в центъра на устните, а към ъгълчетата плавно да преливате към естествената.

След това прелейте добре молива към центъра на устните.

Поставете мъничко цвят червило в лек розов нюанс тон и прелейте с потупващи движения на пръстите. Не поставяйте твърде много продукт, за да не изглеждат устните наслоени от тонове грим, а съвсем естествени.

За да изглеждат още по-плътни, поставете мъничко полупрозрачен глос с блестящ ефект в централната част на горната и долната устна.

Прелейте всички продукти добре и нанесете леки корекции, където се налага.

Това е, нищо кой знае колко сложно, но пък полезно и максимално близо до естественото. А цветът на червилото избирате вие. С всеки нюанс има ефект – от неутрални, телесни тонове до много ярки и наситени коралови, розови, червени или лилави цветове.

И помнете – тънки или по-плътни, важното е устните ни да са по-често изписани в усмивка.

А ето и нагледно как се случва магията на плътните, пухкави и максимално близки до естественото устни само с помощта на малко грим във видео в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com, на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup):

Вижте още:

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Малки хитрини за обемни мигли

💄 Перфектният грим за перфектните летни вечери

💄 Как сами да моделираме лицето си

💄 Как да имаме красиви и добре оформени вежди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти