Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

Голяма част от дамите днес носим очила – дали защото имам проблеми със зрението, трябват ни стъкла, които да защитават очите ни от дълга работа и взиране в монитора, или просто защото този аксесоар ни допада и е винаги модерен, причините са разнообразни.

Има как обаче гримът ни да бъде закачлив, а визията – по-различна. Това, че поставяме очила, не значи, че не можем да експериментираме с цветове и форми и нищо не ни спира да се развихрим с четките и продуктите в несесера.

Ето и стъпките за една нежна, но в същото време закачлива и цветна ежедневна визия:

За да бъде кожата ви подхранена през целия ден, използвайте от любимия си дневен крем и с леки кръгообразни движения го нанесете по цялото лице, а остатъка - по шията и деколтето.

След това поставете малко фон дьо тен със средна покривност и прелейте добре с потупващи движения и гъбичката.

За да изпълва кожата около очите достатъчно добре, когато сте с очила, нанесете с 2 тона по-светъл коректор в тази област. Изсветлете по желание и средата на челото, както и по продължението на нослето.

Тъй като става дума за ежедневна визия, не матирайте излишно цялата кожа с пудра – оставете я да бъде сияйна и да има здравословен вид, а ако все пак се омазнява прекомерно – поставете полупрозрачна пудра по Т-зоната (чело, нос и брадичка), както и в областта около очите - превенция срещу събиране на коректор във фините линийки.

Ако очилата ви са с много нежна и фина рамка – подчертайте и запълнете веждите добре, но ако сте заложили на особено актуалните в последно време по-плътни рамки за очила – нека веждите не са допълнителни линии, които да разграфяват лицето ви – грижливо сресване е напълно достатъчна стъпка.

Очите пък лесно можете да подчертаете с палитрата за контуриране – хайлайтър нанесете по целия клепач до сгъвката на окото.

Матовата тъмна пудра за контур пък използвайте, за да придадете дълбочина на погледа като поставите в сгъвката на клепача.

За малко цвят по очите

За да има мъничко закачлив цвят в ежедневната визия, нанесете с прецизна четка малко лилави сенки в основата на горните мигли, за да се получи нещо като опушена очна линия. По желание използвайте сини, зелени, кафяви сенки за очи – който цвят харесвате и ще комбинирате с облеклото си най-лесно.

След това нанесете малко спирала за обем, но не прекалявайте, защото всички дами знаем много добре, че ако миглите ни са твърде дълги и се опират в стъклата – изпитваме дискомфорт през целия ден. По-скоро се концентрирайте в основата им, за да придадете допълнителна дефиниция на окото.

За ежедневието не е задължително да контурираме лицето си, затова предлагаме да го озарите с бронзова пудра – това ще придаде здравословен естествен тен.

Ярък цвят по устните

Вариант е да заложите и на по-ярък цвят по устните. За през деня нежен розов оттенък е перфектен, а за вечерите бързо можете да промените визията с красив наситен червен нюанс.

Това е! За финал си поставете очилата и усмивката, разбира се!

Вижте още:

💄Нова тенденция в грима – лилави устни

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

💄Страст в червено

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

💄 Грим в цветовете на есента

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Това го може всяка жена

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти