Не съсипвайте кожата си с тези действия

Нямам право на повече грешки
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За съжаление лошите вести идват бързо и за отрицателно време кожата ви може да придобие текстура, която да ви раздели със сияйния вид на вашето лице. След това започват вътрешните дебати и тревоги как се стигна дотук при положение, че полагате що годе прилични грижи, за да избегнете подобен тип нелицеприятни обрати.

Ако изключим стреса и хормоналния дисбаланс от схемата, вижте какви елементарни грешки в дневния режим могат да се окажат в центъра на това визуално неблагосъстояние.

* Прекалено честото миене на лицето изсушава, а не хидратира кожата. Оттук нейният естествен мастен слой се отмива, с което кожата още повече се омазнява, а състоянието на порите бързо, бързо започва да се влошава.

* Бъдете прецизни, когато избирате продукти на които пише "максимална защита" или "силно действие", защото понякога агресивното третиране не значи ефективност, особено, ако говорим за грижа за лицето. Така че внимавайте с количеството на пероксидните съединения, защото те изсушават и увреждат кожата, ако си прилагат неправомерно.

* Непрекъснатата смяна на крема за лице може да наруши киселинния и алкален баланс на кожата. За целта избирайте нови козметични продукти, които имат сходен състав с досега ползваните от вас, за да може лицето да се адаптира по най-щадящия начин към промяната на мазилата.

* Купуването на шампоан или балсам за чувствителна кожа много често се оказва и причината за остра алергична реакция. Имайте предвид, че такъв тип алергии могат да се появят по гърба, зоната на гърдите, ръцете, а не само в областта на главата.

* Никога не излизайте навън, без да поставите слънцезащитен крем, а ако ползвате фон дьо тен, също се спирайте на вариантите с UV фактор. И не си мислете, че такъв тип продукти се нанасят само при слънчево време. Запечатвайте лицето си с тях винаги, щом сте за по-дълго на открито.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти