Най-модерните чанти за есенно-зимния сезон

Най-модерните чанти за есенно-зимния сезон
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

След обувките най-силно съм пристрастена към чантите. Признавам си чистосърдечно, че имам сериозни грехове с фриволно пазаруване на любимите ми аксесоари. Тенденциите при чантите за есен/зима 2013-14 изкушават фешън сетивата ми до краен предел.

Въпреки че съм се зарекла да не купувам нова чанта поне до пролетта (поради огромното количество, с което съм затрупана), някои модели ме вкарват в драматични размисли и страсти.

Чантите от кожа с косъм, както и тези от истинска или имитация на змийска и крокодилска кожа, едва ли ще изненадат някого с присъствието си сред топ тенденциите. Като че ли свикнахме със забележителните им изяви през последните няколко модни сезона.

Далеч по-интригуващи са чантите клъч "писмо" и раниците, които през този есенно-зимен сезон не са обикновени раници, а впечатляващи модни творения.

Структурирана пазарска торба или чанта с удължена форма? Малка чанта с дълга дръжка за активни момичета или чанта в мъжки стил за изявени феминистки. Сиво за традиционалистките и бордо за изискани дами.

Ето ги 10-те най-модерни чанти за есен/зима 2013-14:

* Структурирани пазарски торби
* Чанти с удължени форми
* В сиви нюанси
* Малки с дълга дръжка
* Клъч "писмо"
* В мъжки стил
* Раници
* Змийска и крокодилска кожа
* Чанти от кожа с косъм
* В цвят бордо

Структурирани пазарски торби

Това са нетипични "tote bags", които с идеалните си форми успяват да излязат от имиджа на "удобни-чанти-съхраняващи-всички-вещи". Завършеният им вид ги прави не само мултифункционални, но и значително по-елегантни.

Чанти с удължени форми

Наподобяват на изправен правоъгълник, обикновено са и по-плоски. Удобството определено не е сред предимствата им, но пък изглеждат блестящо. Висша геометрия за напреднали модни маниаци.

В сиви нюанси

Класически цвят за есенно-зимния сезон, сега много актуален при чантите. Изглежда вдъхновени от успеха на трилогията "50 нюанса сиво", дизайнерите налагат цял тренд от чанти в сиви нюанси.

Малки с дълга дръжка

Активните жени и момичета обожават малките чанти с дълга дръжка. Въпреки че събират най-много портмоне, ключове и телефон, те са незаменими в забързаното ежедневие. Големите марки правят всичко възможно, за да ги превърнат в уникати.

Клъч "писмо"

Страхотно дизайнерско решение. Начинът, по който се носят чантите тип "клъч", е подобен на хващането на плик за писмо. И така, от този дребен детайл, ето че сме свидетели на цяла модна тенденция, която не може да не получи бонус точки за ефектност.

В мъжки стил

От дрехите до обувките, за пореден път се убедихме, че на жените им харесва да се обличат като мъже. Или поне модата го налага. Ретро моделите мъжки чанти изведнъж се оказаха модерни дамски чанти, с малка дизайнерска намеса, естествено.

Раници

Сигурно се чудите, що за тренд може да правят някакви си раници. Само че модерните раници са по-скоро ефектни чанти. Важното е да се носят на гърба или поне така е актуално. А предложението на Furla ме прави безмълвна.

Змийска и крокодилска кожа

Вече се изчерпвам по темата, въпреки старанието на дизайнерите. Според мен трендът заслужава кратка ваканция, не за друго, а за да не последва съдбата на леопардовия принт. Кожата на влечугите е безкрайно привлекателна, но експлоатацията им в модната индустрия започва да омръзва.

Чанти от кожа с косъм

Още един тренд с продължително и забележително присъствие през последните модни сезони. Като запалена почитателка на тренда, няма да възразявам срещу присъствието му, а и не може да се отрече, че всяка година се актуализира осезаемо. И все пак, почивката също ще му се отрази добре.

В цвят бордо

Безспорно, цветът на сезона при чантите. Смело може да го съчетавате с всичко и да се възползвате от кралското му излъчване. А естествената кожа в в цвят бордо е за дами с присъствие.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти