Убийте леопарда в себе си

Мъжка чанта от леопардова кожа, висша мода. Сами преценете.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Когато дрехите с животински принтове заляха магазините, някои си помислиха (или по-скоро се надяваха), че тази модна вълна ще трае само един-два сезона. Да, но не се случи точно така.

Във всяка нова колекция висша мода място намират тигрови, леопардови и зеброви шарки. Това задвижва ефекта на доминото и обикновените дамски конфекции неумело "прекопират" именитите дизайнери и магазините отново се наводняват от дрехи с животински шарки.

Истината е, че палто от естествена кожа, особено ако тя е била на тигър, леопард или друга хищна котка, от дълбоки времена е признак на лукс и богатство. Не всеки мъж може да убие хищник и не всеки може да купи палто от леопард на любимата си. А любимата от своя страна ще носи със скандална гордост подобна дреха, така както би носила диамантена огърлица - с високо вдигната глава, тънка усмивка.

Организации като ПЕТА усилено работят в насока да престане избиването на животни, заради кожата им, но модната индустрия бързо намери решение на този проблем - изкуствената кожа.

Дори трико или коприна с животински принт са актуални. Къде обаче е границата между това да изглеждаш стилно и да приличаш на катастрофирал цирк?

Като за начало забравете за дрехи с няколко вида щампи на едно. Рокли, съчетаващи в себе си зебра, тигър, гепард, леопард, крава, жираф и още няколко неизяснени животински вида, не е стилна и няма място в гардероба ви!

Другият моден грях е да се облечете от глава до пети в любимата ви щампа. Сако, пола, чанта и обувки в зебров (или какъвто и да било друг) принт изглеждат много добре, но носени по отделно, а не всички заедно. Не е нужно да ви помислят за избягало от зоопарка животно.

Различни цветни вариации също не са удачни - електриково змийско, розово леопардово или златно тигрово изглежда пресилено и излишно.

Запазете животинските щампи като акцент на тоалета си. Нека ризата под сакото ви е тигрова, но да се вижда само яката и реверите й. Обувките и чантата може да са зеброви, но останалите дрехи по вас не.

Не забравяйте, че животински принтове се комбинират само с дюс цвят. Не може да комбинирате шарки от саваната с флорални мотиви или анимационни герои. Изберете ли животинското, всички останали аксесоари и дрехи по вас трябва да са в един, изчистен цвят - черно, бяло, жълто, според зависи от щампата.

И не забравяйте - понякога различни модни тенденции или дрехи стоят добре само на моделите по кориците на списанията, но в реалния, всекидневен живот няма да са особено удачни и по-скоро ще предизвикат смях в околните, отколкото възхищение.

Затова не прекалявайте и не ставайте обсебени от последните модни тенденции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти