Маслото от макадамия – еликсирът на красотата

Маслото от макадамия – еликсирът на красотата
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

"Подхранване" e вълшебната думичка, която си казваме всеки път, когато косата изсъхне и когато кожата не е в най-добрия си вид.

За подхранване на кожата си мислим и при бременност заради стриите, когато навън е студено или пък много топло и е изсъхнала от слънцето.

И на помощ идват маслата. Дадени от природата, за да сме по-здрави и по-красиви, натуралните масла са едни от любимите ни козметични продукти.

Разбира се, и всички онези готови вече формули, за моментите, в които разбъркването на авокадо с миксер е прекалено трудоемка задача.

Освен маслиновото олио, кокосовото и бадемовото масло, имаме още едно любимо масло, за което не сме говорили много – маслото от макадамия.

Макадамията е известна още като австралийски орех и една от най-мазните ядки. Продава се и тук, прилича на голям лешник.

Маслото от макадамия също се намира лесно, цената му варира от 4.50 за 30 мл до 20 лв за 100 мл.

Можете да го използвате за всичко – от маска за коса до масаж против стрии.

Попива бързо в кожата, има нежен аромат, а „магическите“ му свойства се дължат на високото съдържание на мазнини, много сходни с естествения себум на кожата.

Тази близост позволява на маслото бързо да се усвои от кожата и косата и да възвърне еластичността, блясъка и структурата им.

Маслото от макадамия има чудесно действие и против бръчки, защото възстановява изгубената с възрастта палмитолеионова киселина (Омега-7).

При белези, изгаряния и различни раздразнения също можете да ползвате такова масло.

Няма специални предписания за ползването му, просто нанасяте с масажни движения на чиста кожа или коса и оставяте природата да си свърши работата.

Разбира се, косата изплаквате след 30 минути. На кожата можете да го нанесете вместо нощен крем и на другата сутрин да се събудите удивително красиви.

Не забравяйте и грижата за ръцете – те също ще се зарадват на няколк капки масло от макадамия.

Още за красива кожа и коса: 

Домашно подхранващо масло за коса

Розовото масло

Домашно масло против стрии

За да изглежда косата по-гъста и здрава

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти