Любопитно за веждите

Любопитно за веждите
Снимка: Thinkstock

Опитайте се да си представите лицето без веждите. Не е особено приятен образ, нали?

Веждите са от изключително значение, за да изглеждаме добре. Това, разбира се, го знаят както всички жени, така и не малка част от мъжете и съответно полагат нужните усилия, за да имат веждите им добра форма и като цяло приятен вид.

Ние пък днес ще ви запознаем с няколко интересни факти около веждите.

Те са като чистачките върху предното стъкло на колата
Макар да изглеждат напълно безмислени и нефункционални, веждите имат строго определена роля за нас. Те задържат потта и предпазват очите от нея. Извитата им форма защитава очите още по-добре.

Колко косми има по веждите ни? 
Някои проучвания са установили, че човек има повече от 250 косъма на вежда, но броят им може да достигне до 1100 при някои генетично надарени с дебели вежди хора, които никога не са правили опити да ги скубят.

Веждите имат определен живот
Средната продължителност на живота на косъм на веждите е около четири месеца. След като косъмът падне, на негово място изниква нов.

Веждите помагат за разпознаване на лицето

Изследване на Масачузетския технологичен институт установи, че хората трудно разпознават лица, на които предварително са отстранени веждите. Ако искате да направите коренна промяна, едно от нещата с които може да започнете е формата на веждите си, така дори и близките ви може да не ви познаят.

Различната мода за формата и дебелината на веждите

В момента на мода отново се връщат дебелите вежди. Това обаче не винаги е било така. Във Флоренция например, по време на Възраждането, било модно веждите да се бръснат изцяло. В Древен Египет пък обратно – подчертавали веждите си, така, че да изглеждат по-дебели, тъмни и изразителни.

Веждите са важен помощник в невербалната комуникация
Всяко потрепване на веждата в езика на мимиките, жестовете и тялото има свое определено значение. Веждите издават емоциите ни, дори тогава, когато искаме да ги прикрием. Те се движат дори тогава, когато не говорим, а водим само вътрешен диалог със себе си или просто си мислим. Веждите най-силно издават любопитството, изненадата и страха.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент