Летни неволи за косата

жена коса лято
Снимка: Istock

През лятото косата може да среща някои проблеми, основно произтичащи от силното слънце, по-активното изпотяване на тялото и морската вода.

Ето кои са най-често срещаните неволи и подходящите решения за тях.

Суха коса
Слънцето и топлината, изсушават косата ни и тя се нуждае от допълнителна хидратация. Носете шапка или шал, които са и страхотни модни аксесоари, ползвайте продукти за коса, които ще възстановят еластичността и здравината ѝ. Най-лесно можете да направите това с балсам за коса или различни натурални масла, като бадемово, арганово и т.н.

Промяна на цвета
Веднага след сухата коса, това е следващият проблем, засягащ дамите през лятото и то най-вече тези, които боядисват косата си.

Светлите коси са застрашени от това да придобият странен зеленикав оттенък, когато косата често е в контакт с вода от басейни, тъй като хлорът взаимодейства с боята за коса и понякога резултатът е смайващ дори за химиците. Решението е ползване на плувна шапка или да не мокрите косата си.

жена коса лято
Снимка: Istock

Слънцето и морето оказват влияние на всички боядисани коси.

Как да се предпазим от този проблем вече сме ви писали, можете да си припомните ТУК.

Хвърчащи кичури и цъфтящи краища
Появяват се както в резултат на дехидратация, така и при наличие на тежка влага. При всяко положение формата на косата не е добра. Отново на помощ идват козметичните продукти, като подхранващи масла и стилизиращи препарати.

Най-доброто лечение на изтощени краища обаче е подстрижката. Щом се върнете от лятната си отпуска, задължително посетете фризьорския салон и отнемете по един-два пръста от дължината на косата.

прическа жена коса
Снимка: Istock

Омазняване на косата
Прекомерното потене, в комбинация с прашната околна коса, е пагубна за косъма. Прекомерното производство на себум, допълнително усложнява положението.

Сухият шампоан е много полезен в подобни ситуации, тъй като е хем ефективен, хем щадящ към косата. Давали сме ви и рецепта как да си направите такъв в домашни условия, припомнете си ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти