Сух режим

Мона Йохансон, определяна от медиите като "шведската Кейт Мос", е лице на Aquasource Nuit
Снимка: Biotherm

Кристина Гочева

Няма жена, която да не желае да забави хода на времето и да запази блясъка, еластичността и красивия контур на лицето си или с други думи, просто да съхрани младостта по-дълго.

Летните месеци подлагат на допълнително изпитание кожата ни, защото горещините и времето, прекарано на плажа, ускоряват бързината, с която влагата се изпарява. Когато добавим към тази причина огромните дози редовен стрес, недостатъчен прием на вода, кафе, пушене, алкохол, изтощителни диети и прекаляване със сол, общата картина на здравето на кожата ни изглежда обезпокоителна.

Погрешните клишета, заседнали в съзнанието ни, че мазната кожа не се нуждае от допълнителна хидратация и че не съществува разлика между суха и дехидратирана кожа, объркват правилния подход към решаване на проблемите, които сухия режим оставя видими по лицата ни.

За да възстановим нивото на хидратация, комфорт и мекота на кожата, се нуждаем от нежната грижа на подходящото почистване, ударната терапия на маските и серумите, както и от дневна и/или нощна грижа.

Свежата почистваща пяна Nivea Аqua Effect започва операция "хидратация" с перфектното съчетание на агенти отстраняващи излишния себум и замърсявания, като едновременно с това запазва липидния баланс на кожата и предотвратява дехидратацията.

Маската на Vichy Aqualia Thermal  е истинска спешна помощ за нуждата от витализиращо овлажняване на всеки тип кожа. Богатата на термална вода формула и естествената за организма ни хиалуронова киселина осигуряват моментален блясък и възвръщат еластичността на епидермиса.

Интезивният серум Hydra Quench на Clarins с двуфазна водно-липидна текстура, засилва естествените овлажняващи фактори и защитните механизми на всички нива в самата кожа, благодарение на комбинация от растителни съставки и екстракт от червено водорасло.

Любимото цвете на мадмоазел Шанел – камелия алба е главният заподозрян в магическите свойства на хидратиращия крем Hydra Beauty Creme на Chanel. Кадифената му нежност е събрана в полифрактивна активна съставка, която стимулира естествените механизми на овлажняване в кожата, допълнително подпомогнати от полифрактивна активна съставка от син джинджифил, неутрализираща свободните радикали и подхранващо масло от карите.

Във формулата на Hydra Life BB Crème SPF 30  на Dior се крие удивителен комплекс от растителни екстракти, вода от слез, коригиращи пигменти и фини пудри, които оставят след себе си кожата на лицето моментално хидратирана с перфектен кадифен тен, който има ефект на фон дьо тен, но с впечатляващо въздушна текстура и естествен резултат.

Нощната грижа Aquasource Nuit  на Biotherm се фокусира върху една много важна подробност. През нощта кожата губи четири пъти повече вода, отколкото през деня. Нивото на хидратация в кожата ни непрекъснато варира, защото водата от дермата преминава през епидермиса и се изпарява чрез повърхността на кожата.

Този естествен процес се засилва драстично през нощта. Aquasource Nuit помага на кожата ни да запази естествените си водни запаси през цялата нощ, като използва невероятните водозадържащи свойства на екстракт от P. Antarctica – гликопротеин, стимулиращ  производството на нови кератиноцити - най-многобройният вид клетки в епидермиса, които имат способността да задържат влага.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти