Как да си направим балсам за коса

Как да си направим балсам за коса
Снимка: Thinkstock

Сигурно сте забелязали, че много обичаме да ви даваме съвети как да си приготвите сами и по лесен различни неща като начин балсам за устни, почистващ лосион, шампоан, сух парфюм и т.н.

Днес споделяме една интересна рецепта от Kozmetikata.com как да си направите в домашни условия балсам за коса.

В него участва една специална съставка - шафран. За тази скъпа и ценна подправка вече сме ви разказвали и можете да си припомните тук.

Накратко за него можем да ви кажем, че е много богат на жълто багрило кроцин, червено багрило кроцетин, гликозида пикрокроцин, каротен, ликопин, зеаксантин, както и на етерично масло, състоящо се от пинен, цинеол и др. Също така съдържа витамин В1 и В2, захари, горчиви вещества, восък, калциеви соли, фосфорна киселина, а от флавоноидите – изорамнетин, кемпферол и др.

Шафранът се ползва при болки в стомаха и заболявания на червата, сърдечна слабост, нервност, умора, задух, липса на менструация, сънливост и др. Шафрановото масло се използва успешно и в препарати за намаляване на теглото

Ето и как да си приготвите балсам с шафран.

Нужни са ви:
1 щипка шафран
1 с.л. мед
сок от ½ лимон
150 мл вода

Кипнете водата и залейте с нея шафрана. Оставете да престои три часа, след което прецедете водата и към нея добавете лимоновия сок и меда. Получената смес нанесете в корените на предварително измита и подсушена коса. Оставете да подейства 20 мин и изплакнете. Резултатът е блестяща коса и приятно усещане на скалпа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти