Козметика според зодията

Козметика според зодията
Снимка: Thinkstock

Преминаването от зима към пролет и лято е време за разцвет, обновяване и избавление от всичко ненужно. За да направите кожата си нежна и гладка започнете да се отнасяте към ежедневната грижа като към специален ритуал за красота. 

А затова  на помощ ще ви бъде вашия зодиакален знак и към коя стихия спада.

Особено подходящи са водните процедури за знаците, подвластни на стихията Вода (Риби, Рак и Скорпион).

Те се нуждаят и от правилно почистване – правете го два пъти на ден, сутрин и вечер, като използвате средство подходящо за вашия тип кожа.

Това почиства не само кожата, но и успокоява духа.

За тези знаци е даже по-важно от антивъзрастовата козметика, защото емоционалната им природа ги затрупва с положителни и не чак толкова изживявания, от които трябва да пречистят съзнанието и тялото си.

На Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) идеално подхождат почистващи средства, които съдържат охлаждащи добавки.

Например, ментол или екстракт от мента, както и успокояващи кожата компоненти, како бизаболол и алантоин. По кожата им често се появяват възпаления, в тези случаи са подходящи почистващи средства с антисептични и антибактериални ингредиенти.

За отпускане след огнени събития, представителите на тези зодии отново могат да използват етерични масла от мента, лавандула и невен, за да пречистят тялото и душата си.

Кожата на Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) обикновено е тънка, нежна и склонна към алергии. Затова идеалния вариант за тях са средствата за чувствителна кожа, които не се нуждаят от отмиване с вода. 

Прекрасно им подхождат козметичните масла за почистване на кожата, в това число и детските.

Нанесете на леко влажна кожа с памучен тампон по масажните линии на лицето. След това използвайте тоник.

Въздушните знаци (Водолей, Близнаци, Везни) в своя козметичен ритуал за почистване на кожата обезателно трябва да включат лесни и бързи за изпълнение процедури (защото те няма да имат търпението да стоят статично половин час с маска на лицето).

Редовно почистване на лицето с мицеларна или розова вода е идеално решение. А ето ТУК можете да намерите рецепта за направата на бърз освежаващ лосион!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти