Телецът – жизнен, устойчив, талантлив

Телецът – жизнен, устойчив, талантлив
Снимка: iStock

Слънцето минава през знака Телец от 20 април до 20 май – време, когато природата избухва пълнокръвно в цветове, светлина, топлина. Сетивата се насищат с усещане за изобилие, блаженство и благоденствие. Това е сезонът на плодородието и всички земни твари се отдават на удоволствието от живота, радват се, обичат се, зачеват и отглеждат своите малки.

Така и Телците са въплъщение на силата, мощта, устойчивостта и неизчерпаемия резерв от енергия. Но енергията при тях не е експлозивният, невъздържан и недълговечен изблик на Овните. При Телецът тя е мека, бавна и насочена към конкретна, много съществена и дълбока страст. Родените под този знак имат дарбата да оценяват изкусното и красивото, но и да се наслаждават на простичките радости. Те умеят да създават уют и внушават спокойствие, никога (почти) няма да ги видите на ръба на нервна криза. Освен когато са стигнали предела на търпението си – тогава бъдете добри тореадори.

Телците приземяват околните с чувство за хумор и реализъм, те са комфортен пристан от действителността, в който могат да пуснат котва всички онези с драматична склонност лесно да се заразяват от преувеличени блянове и нереалистични обещания.

Телците са изключително талантливи, с удивителен усет за форма, цвят и внушение на емоция или състояние чрез сетивни впечатления. Те се славят със своето постоянство, упорство и издръжливост. И са големи инати – не биха отстъпили и на йота от мнението си, убеждението си и начина си на живот. Трудно прегръщат промяната тези "животни", но нещата, в които вярват са се утвърждавали и "ферментирали" с времето, добивайки плътност и дълбочина. Затова и всеки край тях спокойно може да се опре на здравото им рамо и да знае, че е стъпил на стабилна почва, когато земята навън се тресе. Отдадат ли се на кауза или приятелство, Телците са верни до гроб, лоялни до мозъка на костите си.

Второто име на живота обаче е промяна. Трудно ѝ се поддават и се съпротивляват до последно. Ако искате да убедите в нещо Телец, в никакъв случай не използвайте груба сила – зариват дълбоко копита и не помръдват. Има една приказка: Телец не се бута, а само се води отпред. И то с достатъчно привлекателен морков. Макар природата му да не е агресивна, когато е притиснат, той се съпротивлява и накрая избухва като вулкан, който помита всичко по пътя си. Тогава губи представа за силата си и дава воля на гнева си, изпотрошавайки всичко. А накрая се чувства също толкова уязвен и съкрушен, колкото пораженията наоколо.

g
Снимка: iStock

Телецът е земен и фиксиран знак, затова държи на навиците си и изпитаните практики. Той обича да се наслаждава и познава най-добрите ресторанти в града както никой друг. Но пък не изпитва особено въодушевление да пробва нови, непроверени места, след като веднъж е намерил райското си кътче. Ако сте същият ценител на добрата храна, напитки и обстановка, ще се наслаждавате на безметежност в компанията на своя любим Телец.

Но ако сте Близнаци или Стрелец и обичате разнообразието, екзотиката, непознатите вкусове, лекия риск в избора, Телецът няма да е най-подходящият спътник във вашите непредсказуеми нощи. Можете обаче много да си дадете – Стрелецът, който не по-малко обожава удоволствията, би могъл покаже на земния знак нови аспекти на преживяването. Само прекрачете мъничко зоната на комфорт, Телци.

g
Снимка: iStock

Взаимоотношенията и любовта са важни за Телците. Всичко, което омайва сетивата, в това число и властта на емоциите, е източник на удоволствие за тях. Стремят се към хармония, романтика и тотално отдаване във връзките. Като любовници те са страстни, обичат секса, но се славят с високата си потентност и слабото си въображение. Не обичат нестандартното и се придържат към добрата, стара, изпитана традиция. Този знак не е подходящ за отворени бракове и експерименти.

Телците имат силно развито собственическо чувство, не обичат емоционалните игри и обърквания, а ревността е едно от най-неприятните им качества. Не че са много по-ревниви от кой да е друг знак – просто Телците не се справят с нея деликатно и интригантски, а я проявяват простодушно, открито, директно, давайки ясно да се разбере, че за тях връзката е обвързване и носи със себе си ангажимент и отговорност.

g
Снимка: iStock

Някои хора ги обвиняват в бавна мисъл. Вярно е, че абстрактното мислене не е тяхната стихия, нито ги бива да жонглират с фантастични, иновативни и оригинални идеи. Но затова пък интересите им гравитират около установени принципи – затова ги привличат историята и наследството, и всичко, което е устояло на проверката на времето. В търговията биха се занимавали с недвижимо имущество, произведения на изкуството и антикварни стоки, неща, които имат неоспорима стойност, доказана отдавна.

Бидейки първият земен знак в зодиака, Телецът се зарежда с енергия и се чувства духовно обогатен, когато осъществява контакт с природата. Досегът със земята го прави щастлив – всеки уважаващ себе си Телец трябва да си има малка градинка, където да заравя пръсти в пръстта и да усеща пулса на живота.

g
Снимка: iStock

Телец управлява гърлото и немалко представители на този знак имат хубав глас, а някои от тях са световноизвестни музиканти и изпълнители. Телците обикновено имат приятна визия, земна красота, плътно тяло, пращящо от жизненост.

Прочути Телци, радвали и радващи сетивата ни: Кармен Електра, Анди Макдауъл, Джак Никълсън, Шърли Маклейн, Ал Пачино, Рене Зелуегър, Пенелопе Крус, Андре Агаси, Даниел-Дей Луис, Мишел Пфайфър, Одри Хепбърн, Джордж Клууни, Ева Перон, Енрике Иглесиас, Били Джоел, Боно, Гейбриъл Бърн, Стивън Болдуин, Стиви Уондър, Харви Кайтел, Кейт Бланшет, Пиърс Броснън, Шер, Гена Димитрова.

 Автор: Милена Вълканова

g
Снимка: iStock

Не пропускайте нашия раздел "Оферти", в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти