Супер жени - олимпийски състезателки и майки!

Лашинда Демюс с близнаците си
Снимка: Getty/Guliver

Въпросът могат ли жените да имат всичко – успешна кариера, здраво семейство и щастлив брак, много пъти е бивал дискутиран, като има различни мнения.

Тази година на Олимпиада Лондон 2012 има не малък процент жени, които освен, че са много успешни спортисти, са и щастливи майки.

Те доказват, че когато една жена си постави за цел да има и кариера, и семейство, може да го постигне.

Нека ви покажем кои са те.

Кандейс Паркър

Тя е американска баскетболистка, а преди три години стана майка на момиченце. Кандейс споделя, че сега, когато има дете, се чувства истински щастлива и дори мисли, че е станала по-добра в спорта. Това тя отдава на факта, че се старае повече, за да може дъщеря й един ден да се гордее с постиженията на майка си.

Кристи Рампоне

Тя е красива, руса, капитан е на американския отбор по футбол и това ще е четвъртото й участие на Олимпиада. Кристи има две деца – Райли на шест и Рийз на 2 годинки. Тя споделя, че майчинството я е научило да балансира успешно спорта и семейството и да не се обсебва от нито едно от двете.
"Старая се да не искам да контролирам всичко и да се съсредоточа върху важните неща. Опитвам се да осигурявам най-доброто от себе си и да давам приоритет на нещата, които наистина са важни."

Паула Радклиф

Радклиф е състезателка по лека атлетика, която не само има две деца и се състезава на пета поредна Олимпиада, но и държи световен рекорд при маратонците. Паула е горда майка на дъщеря на пет години и син на две. Майчинството обаче не я спира от спорта, като тя дори се е състезавала бременна. Паула простичко споделя, че когато е щастлива се състезава по-добре. И тъй като майчинството й носи много радост, тя не може да се откаже от спорта.
"Нужни са повече организация и енергия, за да се справиш и с двете (кариера и семейство), но определено нещата могат да се съчетават доста добре."

Арета Търмонд

Това е четвъртата Олимпиада за Арета, която се състезава в дисциплината хвърляне на диск и първата, която синът й Тео ще може да наблюдава. Търмонд споделя, че с други майки спортисти често обменят опит и си дават взаимно съвети.

Кара Гаучър

Кара е известна не само с постиженията си в леката атлетика, но и с това, че е тренирала през цялата си бременност, включително и няколко часа преди да роди, когато е пробягала пет мили с три сантиметра разкритие. Сега Гаучър ще се яви на вторите си олимпийски игри като горда майка на 22-месечния Колт.

Ейми Ейкъф

Тя е американска състезателка на висок скок и това ще е петото й участие в Олимпиада. Ейми е и щастлива майка на двегодишно момиченце.
"Година след раждането не можех да тренирам. После постепенно се върнах към спорта и се изумих колко бързо си припомняш старите навиците."

Оксана Чусовитина

Това е име на истински успял гимнастик! Тя печели първия си златен медал по време на Олимпиадата в Барселона през 1992 г., когато повечето от днешните й съперници не са били родени. Оксана е родом от Узбекистан, но се състезава под флага на Германия. Тя е и майка на 13-годишен син. Тази година ще е шестата Олимпиада, на която Чусовитина се явява.

Лашинда Демюс

Тя е една от най-добрите лекоатлети сред жените в света и е майка на петгодишни близнаци момченца. Лашинда обаче споделя, че е страдала от депресия по време и след бременността, но сега е решила да триумфира на тези олимпийски игри. Спортистката разкрива, че децата й я мотивират да тренира по-усилено и да постига по-добри резултати.

Кери Уолш

Тя е състезателка по плажен волейбол, носителка е на два златни медала и се явява на четвърта Олимпиада. Освен това е горда майка на две момченца.

От българска страна Цвети Кирилова се състезава бременна във втория месец на 400 метра с препятствия.

А кои са някои от най-сексапилните мъже на Олимпиадата в Лондон може да видите в галерията ни ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти