Водолеят - интелигентен, хуманен, свободен

жена портрет емоция галерия
Снимка: Unsplash

"Най-малкото малцинство на Земята е индивидът. Хората, които отричат индивидуалните права, не могат да се нарекат защитници на малцинствата."
Айн Ранд

Не би могло да има по-водолейски думи – и как иначе, изречени са от устата на истински представител на този знак – американската писателка и сценарист от руски произход Айн Ранд.

Социално ангажирана, свободолюбива, умопомрачително интелигентна, тя е привърженичка на философското движение на Обективизма. Обективизмът е безпристрастност, здрава логика, рацио и абстрактно мислене – високо ценени от Водолея инструменти за опознаване на света и живота.

Водолеите разполагат със силно развит ум, който с лекота ги пренася отвъд измеренията на непосредствената реалност и търси взаимовръзки, концепции и закони на метафизично ниво. Разбира се, не от всеки Водолей ще излезе гениален учен или велик изобретател, но голяма част от тях от малки с радост разглобяват телевизори, телефони и всякакви джаджи не само за да видят какво има вътре, но и за да разгадаят кое е това, което движи системата и прави частите едно цяло.

Като прибавим и страстта на Водолея към всичко новаторско, революционно и нестандартно, ще получим типичния IT специалист, който с часове не се отлепя от компютъра. За страничния наблюдател остава скрит фактът, че зад изцъкления до транс поглед нашият Водолей ни най-малко скучае, напротив – в главата му се вихри цяла вселена от велики взривове на числа, алгоритми, единици и нули.

водолей
Снимка: Thinkstock

За Водолеите високите технологии са начин да служат на човечеството, да направят живота му по-добър и ефективен. Мислят абстрактно, глобално и безпристрастно. Те се вълнуват от съдбата на планетата и обществото. Филантропи по душа, Водолеите са готови да се борят за човешките права и хуманни каузи.

Това не означава, че са войнствено настроени като Овен и Стрелец, макар добре да се погаждат с последните и да имат с тях много допирни точки на светогледно ниво. Водолеите са тези, които вдъхновяват с идеите си пламенните представители на огнените зодии и ги разпалват за действие.

водолей
Снимка: Thinkstock

Ще ги намерите в правозащитни и неправителствени организации, в групи с идеални цели. Тяхното съзнание пребивава в бъдещето, те са дълбоко загрижени за това накъде вървят планетата и човеците.

Макар да обичат всички хора и с удоволствие да правят и невъзможното за общото благо, обичта като емоция ги плаши и ги държи нащрек, а някои Водолеи буквално се ужасяват от ангажименти и обвързване. Те са волни птици, свободолюбиви и независими, за които отдаването може да се окаже равностойно на смърт. По този начин обаче Водолеите се лишават от дълбочината на преживяването, която само една интимна връзка може да разкрие. А загрижеността им за човечеството си остава абстрактно, фиктивно понятие, което не е минало през сърцето.

За Водолеите се казва, че обичат всеки и никого конкретно, което е един голям парадокс. Несъзнателният им страх е, че във връзката може да изгубят своята твърде скъпоценна свобода. А свобода за тях значи "пространство, свободно от излишни емоции". Водолеите се плашат от емоциите, защото те са нещо крайно неуловимо и неконтролируемо, освен това са "безполезни и ти създават проблеми".

Но за да се справят с трудностите в интимните отношения, трябва да признаят съществуването на емоциите си, да ги опознаят и да се вслушат в тях, защото в крайна сметка това, което отричаш, те владее и те въвлича именно в ситуациите, от които бягаш.

Накрая Водолеят ще осъзнае, че и другият е индивидуалност и че всъщност връзката не те обезличава, а те разширява и обогатява. Главна предпоставка за успешно взаимоотношение е усещането, че интимният партньор е приятел.

водолей хороскопи зодия
Снимка: Thinkstock

Приятелството е висша ценност за Водолеите. Те имат много приятели и често не им остава време за близките и любимите заради тях. Това нерядко поражда както външни, така и вътрешни конфликти. Решението е в златната среда – подреждането на приоритетите ще им помогне да не пренебрегват значимите си хора и да не се губят в безсмислени контакти.

Ако живеете с Водолей, знайте, че това витаещо в облаците същество има жизненоважна нужда от свое пространство. Дайте му свобода, не настоявайте цялото му внимание да бъде за вас, стимулирайте го интелектуално и ще бъде завинаги ваш.

водолей
Снимка: Thinkstock

Водолеят не може да търпи дребнавости, капризи и неоснователни (поне според него) изисквания. Претенциозните и самовлюбени личности го изнервят.

Прочути Водолеи, провокирали светогледа ни: Фредерико Фелини, Едуин Олдрин, Лорд Байрон, Кристиан Диор, Вирджиния Улф, Пол Нюман, Моцарт, Джеймс Джойс, Алфред Адлер, Еванджелин Адамс, Чарлс Дикенс, Жул Верн, Роналд Рейгън, Ана Павлова, Франц Шуберт, Ванеса Редгрейв.

 

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти