Как да спрем хода на времето

Как да спрем хода на времето
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Каквото е минало не може да бъде върнато назад.

Понякога, като се гледаме в огледалото и виждаме всички белези от увеличаващия се брой на свещичките на тортата, ни се иска да можем да спрем времето или поне да го накараме да забави своя ход.

Козметичната индустрия полага най-сериозни усилия именно в запазването на младостта и красотата за колкото се може по-дълго.

На пазара се предлагат най-разнообразни кремове, серуми, лосиони, а освен това много популярни стават и различните процедури, извършвани от специалисти в козметичните салони.

Като крайна мярка се явяват и пластичната хирургия, но малко са дамите, които биха легнали "под ножа" в името на по-малко бръчки.

В последните години обаче се яви качествена алтернатива, която не е толкова крайна като пластичните интервенции, а в същото време дава резултати, които само с кремове и серуми трудно биха били постигнати.

Става дума за така известните филъри (може да се преведат като "пълнители" или "попълнители" на български).

Нашият специалист д-р Паскова има специална статия по въпроса за филърите, която можете да видите ТУК. Вече всеки знае, че колагенът е изворът на младостта, както и че с напредването на годините той се разрушава, вследствие на което кожата се отпуска.

За да се избегне този ефект, на помощ идва козметиката и всички нови открития в нея.

Днес обаче ще ви запознаем с ново поколение "пълнители", които обещават да забавят хода на времето и да възвърнат младежкия вид на лицето.

Става дума за филърите за обем Radiesse. Продуктът доставят обема и повдигането, нужни за да се премахнат признаците на стареене, благодарение на калциевите микросфери и гела, които съдържа.

Това, което е уникално за този види филъри е, че действат като скеле под кожата, осигурявайки структура и стимулирайки собствения колаген да расте.

Филърите се поставят чрез инжекция, почти без болка (за извършването на процедурата не се налага поставяне на упойка), а резултатът е видим на момента.

По-интересното е колко време се задържа ефектът. При този продукт това е индивидуално и резултатите зависят от възраст, вид кожа, начин на живот и метаболизъм, както и разбира се, от зоната на приложение. Обикновено ефектът продължава повече от година при повечето пациенти.

Тези естествени резултати са клинично доказани да издържат една година и повече при много пациенти. Изключително важно е обаче филърите да бъдат поставени от лекар специалист, след проведена консултация с пациента.

В борбата с остаряващата кожа е важно да не се третирате отделните бръчки, тъй като лицето има нужда от цялостно възстановяване на обема.

С правилните обем и пропорции, лицето ще си възвърне оптималната V-образна форма, а бръчките и отпускането ще намалеят по естествен път. Това обаче може да бъде постигнато с помощта на филъри, които биват поставяни в няколко проблемни области.

С Radiesse могат да бъдат третирани назолабиални гънки (гънките между носа и ъгъла на устата ), марионетни линии (линиите, които вървят от ъгълчетата на устата надолу до брадичката), хлътнали бузи, скули, линия на брадичката, увиснали ъгли на устата, брадичка и ментолабиална гънка, вежди, темпорална зона, подмладяване на ръце.

Не може да се използва за придаване на обем на устни, а относно бръчките по челото, там най-ефикасен и препоръчван все още е ботоксът.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти