Не бързайте с пластичната хирургия

Не бързайте с пластичната хирургия
Снимка: Thinkstock

Д-р Катя Паскова

Повечето жени с напредване на възрастта виждат как се отразяват годините върху кожата на лицето и решават, че искат незабавно да върнат часовника назад. Поради това са готови на инвазивни методи, без да са наясно, че резултатите не са вечни, а и крият немалко рискове. Превенцията е много важна, не забравяйте, че трябва да се грижите за кожата не само след като навършите 40. Тогава е прекалено късно.

Как губим младежкия вид? С времето това, което ни придава състарен вид, е именно загубата на обем. Не са появилите се бръчици, върху които се вторачваме. Проблемът е загубата на колаген и еластин, както и загубата на обем. Погледнете едно младо момиче и го сравнете с неговата майка например. Ще видите каква е разликата, най-често тя се открива в средната част на лицето. И тъй като всички наследяваме гените на родителите си, можем да отгатнем как ще остарее и младото момиче.

В средната и долна трета на лицето за подмладяване без хирургична намеса основно се цели възстановяване на загубения обем. Това се постига чрез попълнители. Изборът на филър и начинът на неговото поставяне се прави от специалист, съобразно индивидуалните особености. Най-често се набляга върху средната трета на лицето или за кратко зоната на бузите.

Това е така, защото те първи започват да се отпускат в хода на стареенето. Отпускането на бузите води до оформяне и постепенно задълбочаване на назолабиалните бръчки, което определено състарява лицето. Не се доверявайте на всекиго, продуктът трябва да е регистриран и да ви се даде сертификат след процедурата. В противен случай сте измамени, което може да застраши здравето ви.

Вече има и добре приложими техники, които дават резултат като след лифтинг.

Известен е т.нар. радиочестотен лифтинг, който подмладява за много по-малко вложения и е абсолютно неинвазивен. Какво представлява?

Основната цел на радиочестотния лифтинг е да стартира т.нар. колагеново ремоделиране. Старите колагенови и еластични влакна се съкращават от топлината още по време на процедурата, а новите, които се образуват малко по-късно, стягат и повдигат кожата там, където е необходимо. Това е идеалната процедура за хората, които искат да вземат превантивни мерки при първите признаци на стареене и отпускане на кожата, а също и за онези, които вече се замислят дали да не се подложат на лифтинг.

Нужно е да отделите по-малко от половин час седмично, при това само за месец. Едновременно с това, приятното загряване разширява съдовете и така се подобрява снабдяването с кислород и бързото елиминиране на крайните продукти на метаболизма. Освен това, радиочестотният лифтинг е изключително подходящ за зоната на околоочния контур, тъй като не може да причини никакви вреди на зрението ви.

Губим колаген? Да, с по 1% всяка година, задминем ли 25. С хирургична намеса няма как да стимулирате колаген, не става и с прием на хапчета. Проучванията напредват и естетичната дерматология става все по-всеобхватна. Разработен е нов продукт с поли-L-млечна киселина, която е напълно биосъвместима (материал, който не представлява опасност за организма) и биоразградима (постепенно се усвоява от организма).

Поли-L-млечната киселина е под формата на микрочастички, които задействат активно изграждането на здрава и стабилна колагенова мрежа. Така се възстановява обем и се стимулира образуването на много нов и здрав собствен колаген в продължение на 2 години.

Измислени са подпомагащи начини за подмладяване, различни от пластичната хирургия. Просто се информирайте и помнете, че младежкият ни вид си отива със загубата на обем на лицето, както и на колаген!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти