Как да скрием тъмните кръгове под очите

Най-празничният от всички месеци – декември, има и своята тъмна страна. Веселите празненства често водят до преяждане, препиване и обща физическа умора, която веднага си проличава на лицето ни.

Тъмните кръгове и умореният поглед веднага издават, че или работата, или партитата (а може би и двете едновременно) са ви дошли в повече.

Има няколко хитринки, които можете да прилагате в ежедневието – ефективни в домашни условия и подходящи по всяко време. 

Студени лъжици
Дръжте в хладилника си две студени лъжици. Ако сутрин сте подпухнали, задръжте с хладния метал в зоната на отока за 20-30 секунди, докато кафето се вари или чаят се запарява. След това измийте лъжиците, подсушете и поставете обратно в хладилника. Така ежедневно ще имате помощник за бързо и ефективно освежаване на уморените очи.

Торбички зелен чай
Зеленият чай е всепризнат помощник за здравето и отвътре, и отвън. За свежа кожа около очите, както и за успокоителен ефект на раздразнения участък, потопете две най-обикновени торбички зелен чай в студена вода. След това полегнете, пуснете си релаксираща музика и поставете торбичките на очите. Тази 20-минутна спа терапия в домашни условия е с гарантиран ефект и може да се практикува винаги, когато намирате малко време.

Подходящ околоочен крем
Грижата за кожата около очите трябва да бъде ежедневна мисия. Затова не пропускайте да поставяте от любимия си околоочен крем – в зависимост от възрастта, типа кожа и нуждите ви, всяка вечер, за да бъде подхранена и хидратирана кожата винаги.

А ето и лесни хитринки за прикриване на тъмни кръгове и намаляване на подпухналостта само с малко грим – съвет за в последния момент:

Най-лесният и бърз вариант за маскиране на тъмните кръгове около очите е да използваме коректор с розов подтон. Именно този нюанс на палитрата елиминира леко синкави, зеленикави или лилавеещи петна по кожата.

Обикновено тъмните сенки се образуват във вътрешността на окото при нослето, както и по клепача отдолу, а и върху него.

С леки потупващи движения поставяме коректора по проблемните зони. За да не стои като по-светло петно, след това поставяме и малко коректор, за да изсветлим допълнително зоната, но и да направим плавна преливка към основния тен. И отново преливаме добре.

Торбичките, както и всякакви неравности, се прикриват съвсем лесно – винаги фиксирайте с малко по-голямо количество пудра и леки притискащи движения с гъбичка. Матовият завършек не позволява светлината да се отразява прекомерно по неравностите на клепача. Освен това пудрата ще задържи коректорите на мястото им и те няма да се наслояват във фините линии около очите.

Изчакайте малко и отнемете излишното количество пудра с пухкава четка. Това е. Свеж поглед за минути. И все пак не забравяйте – винаги си взимайте необходимото количество сън и хидратирайте кожата около очите. Здравето е красота!

Перфектни техники за идеално прикриване на дребни несъвършенства по лицето можете да видите във видеото на Наталия Такова-Мазгарева по-горе, а за още полезни гримьорски съвети, посетете профила ѝ ТУК!

Прочетете още:

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

💄Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

💄Нова тенденция в грима – лилави устни

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

💄Страст в червено

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти