Как да си направим прическа с БРЕТОН БЕЗ да си режем косата?

Искате ли да имате плътен и хубав бретон, направен в домашни условия и то без да използвате ножица? Този малък трик, който показва Наталия от Natali’s Beauty  във видеото си е за всички, които обичат да разнообразяват с визиите си, но пък не искат да се сдобият с перманентен бретон.

И така – единият вариант, разбира се, е да използвате бретон екстеншън. Той е на клипсове, може да бъде от изкуствена или естествена коса, като ако е от изкуствена, трябва да знаете, че не бива да го оформяте с преса за коса, защото има опасност да разтопите синтетичните косъмчета.

Най-лесният вариант е просто да приберете косата на опашка, a след това на кок.

После поставяте бритона с клипсовете и го подреждате добре. Накрая прикривате основата на бретона с аксесоар за коса.

Ако пък искате да си направите прически с вашата собствена коса, ето какво трябва да направите:

Необходимите ви неща са: един по-стабилен ластик, няколко тънки и гумени ластици, фиби за коса, ситен бретон за подреждане на косата и преса за коса.

Предварително изправете добре косата си. След това я хванете на висока конска опашка със стабилен ластик. Подберете горен кичур коса от опашката и започнете внимателно да го подреждате под формата на бритон. Отделете необходимото време на тази стъпка като внимателно придърпвате косъм по косъм от кичура до възможно най-добрия вид на „брeтона“. За да изглежда максимално естествено, от двете страни нека кичурите бъдат една идея по-дълги. След това фиксирайте с фибите. Разрешете добре със ситен гребен и с помощта на преса леко извийте косата навътре към челото.

Останалата част от опашката разделете на две. Увийте всеки от кичурите около оста му и леко придърпайте към корените по този начин, за да създадете допълнителен обем.

u
Снимка: Thinkstock

След това увийте кичурите в двете срещуположни посоки, стремейки се да покриете фибите на бретона и фиксирайте с още няколко фиби.

Разбира се, ако не успеете да прикриете добре фибите на бретона, можете да ги покриете с аксесоар за коса, а за малко по-интересна визия, придърпайте странични кичури да падат свободно около ушите и по врата ви.

Ако пък искате косата да бъде пусната, ще ви трябват същите продукти, плюс шапка.

Вържете на висока опашка само един горен кичур коса. След това отново подредете косата под формата на бритон и фиксирайте с фиби. Разрешете добре със ситен гребен и загладете крайчетата навътре с преса за коса. Остава само да поставите шапка и да подредите добре пусната коса. Много лесно и ефектно, нали?

9 навика на жените с красива и здрава коса

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти