Как да избираме слънчеви очила спрямо формата на лицето ни

Лятото най-накрая дойде, както както и времето да помислим за защитата на очите си от вредните слънчеви лъчи.

Разбира се, има много признаци, по които да направим своя избор за слънчеви очила, но основните са 2:

- Най-най-важното нещо е да сме сигурни, че стъклата на очилата са с добра UV защита.

- Очилата разбира се трябва да са актуални за сезона, но още по-важно е освен модерен, един чифт да бъде съобразен спрямо формата на лицата ни, защото очилата трябва да ни отиват, нали?

Модните тенденции:

За тази година почти няма нещо, което да не е на мода – от една страна цветни и закачливи рамки, но и класически издържани в неутрални цветове.

Огледалните стъкла отново са актуални, като те могат да бъдат в коренно различен от цвета на рамката отенък или пък да са издържани в един цвят. Изобщо – изборът е голям.

Затова в своето видео Натали от Natali's Beauty се концентрира върху формата им и как да я избираме спрямо тази на лицата ни.

Квадратно лице

Т.нар. квадратно лице има по-силно изразена челюст, както и по-остри страни на челото и наподобява именно квадрат. За да можем да омекотим тези остри форми, ни трябват очила, които са с респективно по-обли форми.

От една страна можем да заложим на рамки с леко издължено котешко око и кръгли стъкла. Друг вариант е да се спрем на класически тип очила с меки форми във всички краища, както и да заложим на това да са отново в меки цветове – кафяви, земни тонове и преливки.

Кръгло лице

Кръглото лице е с добре изразени скули, мека брадичка, малко чело – много сладко и детинско. За да придадем малко острота на кръглите форми, е добре да се спрем на рамки, които са по-ръбати. Друга страхотна опция е очила тип „бъбрек“, които никога няма да излязат от мода.

Овално лице

Овалното лице съответно следва формата на овал – издължено е, чертите са нежни и обли както на челото, така и на брадичката. Челюстта не е силно изразена, нито пък скулите.

Тук трябва да се опитаме оптически да издължим лицето настрани, за да балансираме.

От една страна можем да се спрем на много силно издължени очила тип „котешко око“ или да изберем модели с квадратни форми.

Сърцевидно лице

Сърцевидното лице често е наричано и триъгълно, защото се характеризира с остра брадичка и широко чело и мислено може да се очертае точно във формата на триъгълник или пък сърце.

Дамите с такава форма на лицата много напомнят грациозни котки. Тук, за да балансираме добре, трябва да избираме по-кръгли форми на очилата. 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти