Полезно и важно: как да почистваме четките за грим

Знаете ли, че само след седмица ползване, четките и бюти блендерите, които използваме за поставяне на грим, вече са поели солидно количество естествени мазнини от кожата ни, грим и са се напоили с бактерии, които продължават да се развиват в тази благоприятна среда.

Ето защо всяка Edna от нас трябва да се грижи за хигиената на способите за поставяне на грим и поне веднъж седмично, за да се радва на красива, здрава и сияйна кожа.

Ако искате да избегнете излишното замърсяване на кожата, което може да причини най-малкото пъпчици по лицата ви, имаме идея как да стане.

В новото си видео от канала Natali's Beauty Натали дава полезни и много хитри идеи как да си приготвим домашна смес за почистване на четки, как да почистваме самите четки и гъбички, както и хитроумно хрумване как да ги сушим.

Трикове за четките:

В различните магазини за козметика се продават специални препарати за почистване на четките, но възможно най-евтиният се намира в кухнята ви. Смесете равни количества веро за миене на съдове, което ще измие четките перфектно и зехтин, който ще ги подхрани, и разбъркайте.

Топнете вече намокрена четка в сместа, а след това внимателно и хубаво разтъркайте в дланта си, за да отнемете от мръсотията.

С различните по форма четки действаме по различен начин – кръглите разтъркваме с кръгообразни движения, а плоските – наляво - надясно. Така не се руши формата, в която трябва да стоят косъмчетата.

След това изплакваме добре с топла течаща вода, като държим четката в посока с косъмчетата надолу, за да не прониква твърде много вода в основата и да не разгради лепилото, което държи снопа стабилен. После подсушаваме четките внимателно с мека кърпа, за да отнемем максимално количество влага от тях като отново ги движим в такава посока, че да не разрушаваме формата им.

А ето и трикчето как ги сушим – вместо върху кърпата, си правим ръчно сушилня за четки – връзвате 3 най-обикновени ластици на дъска за рязане. След това поставяте стабилно четките с косъмчетата надолу и накрая подпирате на стената.

А сега за бюти блендерите:

Ако не искате да изразходвате безумно количество вода, която просто да си тече, напълнете една чаша с гореща вода. Добавете малко веро за миене на съдове. След това топваме бюти блендера и започваме да го къпем в самата чаша, за да изстискаме максимално козметиката, която е попил. А тя е доста. След минутка стискане, започваме да го плакнем под течаща вода. Накрая оставете на кърпа да изсъхне.

Припомнете си:

Перфектният вечерен грим за блондинки и брюнетки

Един чифт дънки – 4 различни визии

Кокетна прическа за 3 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти