Лесно и натурално: сокът от този зеленчук носи изненадващи ползи за кожата ви

маска за лице
Снимка: iStock

В днешно време съществуват много продукти за красота, с които да се погрижите за кожата си. И докато всяка дама се стреми да открие козметика с възможно най-много чисти и натурални съставки, ние решихме да ви дадем съвет за нещо много лесно и полезно.

Говорим за зеленчук, който е вкусен, евтин и със сигурност го включвате в много рецепти у дома. Затова и сме сигурни, че го имате подръка и няма да ви е трудно да го включите в бюти рутината си. Става въпрос за кралят на всяка кухня – картофът.

Редовното ползване на сок от картофи може да има страхотен ефект върху кожата ви. Всъщност може да се изненадате да разберете, че той може да бъде полезен при повечето проблеми, които всички ние имаме с кожата си. Той е чудесен за лечение на петна, слънчеви изгаряния, тъмни кръгове, фини линии и сухота.

Както при всеки напълно натурален продукт, и тук трябва да проявите повече постоянство и да не очаквате магически резултати веднага. Но ако се грижите за кожата си редовно с чисти съставки, тя със сигурност ще ви се отблагодари и ще забележите разликата.

маска за лице
Снимка: iStock

За да използвате картофен сок за маски за красота, използвайте хубави картофи, за които знаете, че не съдържат пестициди. Измийте ги много добре и ги нарежете на ситно. Сложете ги в сокоизстисквачка, за да изцедите без проблем сока им. Ако нямате сокоизстисквачка, може да ги настържете и да изцедите сока на ръка.

А ето и 5 начина да включите сока от картофи в грижата за кожата си още днес:

5 начина да използвате сок от картофи в грижата за кожата

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти