Топ 5 маски за коса против косопад

Платена публикация

коса косопад
Снимка: makeup.bg

Загубата на коса може да бъде стресиращо преживяване както за мъжете, така и за жените.  Въпреки че има различни причини за появата на косопад, използването на маски за коса може да бъде ефективен начин за подхранване, насърчаване на растежа и предотвратяване на по-сериозно развитие на този неприятен процес.

Косата като индикатор

Косопадът може да бъде причинен от различни фактори, включително генетика, хормонални промени, стрес и определени медицински състояния.

Една от най-честите причини е генетиката. Ако има фамилна обремененост, е много вероятно това да се случи и на вас. Плешивостта, например, засяга милиони мъже по света. Това се случва, когато космените фоликули на скалпа стават по-малки и произвеждат по-тънки кичури коса, което в крайна сметка води до алопеция.

Хормоналните промени също могат да причинят загуба на коса. При жените това често се случва по време на бременност или менопауза, именно поради изменение в хормоналните нива. При нарастване на възрастта степените на тестостерон при мъжете също се променят и е възможно да забележат загуба на коса. 

Стресът е друга често срещана причина за косопад. Когато сте под напрежение, тялото ви освобождава хормони, които могат да нарушат нормалния цикъл на растеж на косата това да доведе до засиленото ѝ окапване. Този тип косопад обикновено е временен и може да бъде стопиран, след като стресът бъде намален.

Какво може да направите вие, за да предотвратите загубата на коса? Въпреки че няма как да промените своята генетика, има няколко неща, които можете да направите, за да подпомогнете растежа на косата. Правилното хранене и балансирана диета, която е богата на витамини и минерали, особено биотин и желязо, може да помогне. Освен това избягването на агресивни химикали и уреди за топлинно оформяне също е добра идея. 

Козметиката не е за подценяване в такива случаи. Добре е да се доверите на доказани марки през времето и да обърнете специално внимание на своята маска за коса за косопад, която използвате. В нея има концентрация на активни съставки, има силно въздействие върху състоянието на косата, голямо разнообразие може да откриете в онлайн магазин MAKEUP: https://makeup.bg/categorys/22812/

Ето и нашите 5 предложения за маски против косопад:

Kerastase Resistance Masque Force Architecte Hair Mask

Този продукт е популярен неслучайно - възстановява и заздравява увредените коси. Съдържа технология Vita-Ciment, която регенерира косъма отвътре, правейки го по-силен и здрав. Също така съдържа прокератин и серамиди, които помагат за предотвратяване на по-нататъшно накъсване на косата.

Moroccanoil Intense Hydrating Mask

Тази маска за коса против косопад е обогатена с арганово масло и други естествени съставки, които хидратират и подхранват косата. Също така тя намалява накъсването на косата и насърчава здравословния растеж на нови кичури.

Garnier Fructis Grow Strong

Обогатена е с активен плодов концентрат и цитрусови протеини, витамини B3 и B6 и серамиди, които помагат за укрепване и подхранване на косата. Заздравява косъма от корена до върховете. Прави косата по-силна, блестяща и здрава. 

Redken Extreme Mega Mask

Възстановява в дълбочина изтънялата и силно увредена коса. Комбинацията от соев протеин и серамиди намалява накъсването, подсилва и съживява косъма. Съдържа CT Protein Complex, който осигурява грижа както в корените, така и по цялата дължина. 

Кокосовото масло също е ефективен лек според множество мнения. То съдържа незаменими мастни киселини и антиоксиданти, които подхранват скалпа и дължините, насърчават растежа и предотвратяват накъсването. Затова може да търсите и маски за коса с кокосово масло против косопад или да пробвате да си приготвите сами.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти