Грим в цветовете на есента

Грим в цветовете на есента
Снимка: netinfo

Порцеланова кожа и добър контур, перфектно оформени и фиксирани вежди, красиви преливки по клепача, вдъхновени от пъстрата природа, черен молив, леко опушване и обемни мигли – перфектната вечерна визия за есенните месеци.

Новият сезон определено вдъхновява с аромата си на тиква, дъха на канела, чаените ухания, а най-вече с преливащата от цветове природа, които се пренасят както в гардероба, така и в несесера ни.

Ето и едно страхотно предложение за драматичен грим в топли цветове, вдъхновено от първите падащи листа на влогърката Наталия Такова-Мазгарева (Natali's makeup).

Ако искаме кожата ни да е изравнена, но и добре хидратирана в по-хладните есенни дни, бихме могли да заложим на основа за грим.

За по-дълготраен и едновременно с това естествено изглеждащ тен, напръскайте първо гъбичка за грим с фиксиращ спрей, а след това поставете малко фон дьо тен със средна покривност.

Със светъл коректор с розов подтон бихте могли да прикриете тъмни кръгове под очите, а с коректор в естествения ви цвят и леки потупващи движения скрийте пъпчици и несъвършенства.

За да контурирате добре лицето, бихте могли да заложите на коректор, който е с няколко тона по-тъмен от вашия естествен цвят. След това разнесете хубаво с гъбичката.

За плътни и перфектно оформени вежди, разрешете внимателно с подходяща четчица, прикрийте малките несъвършенства с матови сенки и фиксирайте с гел за вежди, който едновременно ще държи непокорните косъмчета на мястото им през целия ден (или пък през цялата вечер), но и ще им придаде допълнителна текстура.

Следват клепачите. Нанесете основа за сенки, за да изравните цвета и да прикриете фините венички. После по целия клепач нанасете сенки в телесен цвят, като тук спокойно можете да използвате и пудра. Така преливането на другите цветове ще е много по-лесно.

В сгъвката на окото поставете малко по-тъмно кафяви сенки, за да придадете дълбочина на погледа. След това по целия клепач до сгъвката нанесете оранжево-бронзов цвят, а остатъка по четката поставете и по долния клепач.

Очертайте окото с черен молив във вътрешността му и поставете малко в основата на миглите. Смесете черни и тъмно кафяви сенки и започнете „да опушвате окото“, като внимателно разнасяте в основата на миглите.

Следват спирала за обем по горните и долните мигли.

За финал фиксирайте цялото лице с прозрачна пудра, поставете малко руж в бронзов цвят и блясък.

Цветът на устните е по ваш избор – бихте могли да комбинирате с оранжево червило, с неутрален цвят, тъй като очите са достатъчно драматични, а най-вече е важна усмивката!

Вижте още:

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Малки хитрини за обемни мигли

💄 Перфектният грим за перфектните летни вечери

💄 Как сами да моделираме лицето си

💄 Как да имаме красиви и добре оформени вежди

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Можем да имаме перфектното носле, не със скалпел, а с малко грим

💄 Това го може всяка жена

💄 Правилният грим за училище

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти