Правилният грим за училище

Правилният грим за училище
Снимка: netinfo

Ако сте тийнейджърки, които с любопитство разглеждат несесера на мама, или пък горди родители на момичета, които навлизат в онази деликатна възраст, че хем са вашите малки цветя, но и вече избуяват и се суетят пред огледалото – тази статия е за вас!

Темата с грима в училище винаги буди много коментари – според всяко 13-годишно момиче, тя вече е достатъчно голяма и има право на свой козметичен комплект, а според всеки по-консервативен родител, гримът е нещо ненужно и една спирала е подходяща едва на абитуриентския бал.

Истината е някъде там, разбира се, като всяко семейство само решава кога е настъпил моментът.

Но е факт… момичетата още в най-ранна възраст посягаме към любимото червено червило на мама, дори и да не подхожда на 5-годишните ни лица, нали?

Затова днес отваряме въпроса за грим в училище, има ли място там и кои са границите на разумното, а влогърката Наталия Такова-Мазгарева (Natali's makeupпоказва как със съвсем малко грим можем да постигнем ненатрапчива и много семпла визия, която е подходяща за по-горен клас ученички и е приемлива в класната стая.

Сред продуктите намира място BB кремът, който е с много лека текстура и покривност и по-скоро изравнява тена и хидратира кожата, отколкото да създава илюзията за маска върху нежното младежко лице.

Тъмните кръгове от среднощно учене и пъпчиците, които се дължат най-често на хормоналните промени, ученичките биха могли да прикрият с малко коректор в подходящите тоналности, а по клепачите сенките най-добре да са съвсем неутрални и с евентуален лек блясък за свеж поглед.

Един слой спирала, мъничко блясък по скулите, но в никакъв случай не задължителен и един балсам или полупрозрачен глос в лек розов цвят са удачният избор за учебните часове.

А всички ярки, наситени тонове са препоръчителни за експерименти или дискотеки в зависимост от вечерния час.

И най-важното за учениците: Вие сте във възраст на съмнения и експерименти относно външния си вид.

Разбираемо и нормално е.

Но не забравяйте, че сте по-красиви, отколкото можете да си представите, а гримът е средство за забавление и разнообразие, но в никакъв случай не ви определя като същност и личности!

Прочетете още:

Най-нежната и женствена визия
Какво обещават майките на дъщерите си в началото на учебната година
Нещата, които ни се случиха за първи път в училище

Ежедневните навици на жените с красива коса
Любов и секс - мечтите на днешния тийнейджър

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти