Грешни тактики в грижата за кожата

Салон за красота
Снимка: Thinkstock

За съжаление най-честите грешки при поддържането на кожата се допускат в рутинните и на пръв поглед елементарни хигиенни процедури, пише здраве.bg. Затова нека не се подвеждаме повече и приключим с неправилните действия, за да не засенчим сияйността на лицето ни.

Заблуда №1: Използването на тоалетно мляко и тоник за лице не е достатъчно.
Мнозина смятат, че за пълноценното почистване на лицето трябва да се поставя скраб или пилинг маска. Те несъмнено помагат за по-надеждното хигиенизиране на кожата, но тяхната всекидневна употреба може сериозно да раздразни кожата, затова не ги нанасяйте повече от два пъти седмично.

Заблуда №2: Задължително върху лицето трябва да се нанася нощен крем преди лягане.
Прилагането на такъв крем изобщо не е задължително, особено за жените с мазна кожа, тъй като тези кремове са по-тежки от дневните и много малко от тях са подходящи само за мазна кожа. Ако чувствате необходимост от употреба на нощен крем и имате мазна или комбинирана кожа, най-добре е да се възползвате от дневния крем, който трябва да съдържа витамини А и С – те притежават способността да възстановяват кожата, а също така и компоненти, които заглаждат бръчките.

Заблуда №3: Независимо от типа кожа трябва да се използва овлажняващ крем.
И това не е така. Ако чувствате, че вашата кожа е добре овлажнена, третирането с такъв крем не е задължително. Все още остава спорно мнението за това дали липсата на овлажняващ крем ще доведе до по-ранната поява на бръчки.

Заблуда №4: Кремът за очи трябва да се използва колкото се може по-рано с цел профилактика на бръчките.
Най-добре е той да бъде нанасян след 30-годишна възраст. При това продуктът не бива да бъде само овлажняващ, но и да съдържа активни компоненти за борба с бръчките, торбичките под очите и пигментните петна.

Заблуда №5: В края на деня лицето трябва да се измие първо с пяна или гел, а след това да се почисти с тоник.
Пяната или гелът отмиват качествено грима и мръсотията от кожата, затова, ако добавите и тоник, рискувате да изсушите допълнително лицето си. Но ако не можете без тоник, избирайте такива видове, които не съдържат спирт.

Заблуда №6: Усещането за стегнатост след употребата на пяна или гел означава, че кожата е добре почистена.
Не е така. Ако усещате кожата си стегната, това говори, че тя се нуждае от естествени масла, които ще я овлажнят и ще й помогнат в борбата с появата на обриви и пъпки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти