Благородни съставки в козметиката

Благородни съставки в козметиката
Снимка: Thinkstock

Черен хайвер, кехлибарена смола, злато, сребро, коприна и перли. Каква е връзката между тези продукти?

С помощта на изброените компоненти може да се създадат различни козметични средства с чудодейни свойства, споделят от Kozmetikata.com.

Етеричните масла, които се използват в разкрасяващите продукти, вече не са изненада за никого, но гореизброените са наистина редки и ценни.

Не само кожата на лицето и тялото са облагодетелствани от действието на тези съставки – те се съдържат също и в средствата за грижа за косата, а също и като таблетки за вътрешен прием.

Биозлато за красота
Древните рецепти вече са поставени на заден план. Днес златото подлежи на високотехнологична обработка и става биозлато, тъй като има размер, равен на един микрон. Съществува и еднороден компонент – фитозлато, когато благородният метал във вид на молекули се смесва с екстракти от полезни растения.
Какво внася златото в козметиката? Новите технологии правят благородния метал мощно антибактериално и бактерицидно вещество. Благодарение на него кислородът прониква много по-бързо в кожата и  кръвообращението на клетките се ускорява.

Йоните на среброто
Среброто убива всякакви микроорганизми, сред които вируси и бактерии (повече от 500 вида). То много трудно се съхранява в активна форма в кремовете, тъй като в съприкосновение с въздуха бързо се окислява и губи полезните си свойства. И тук отново на помощ се явяват технологиите на бъдещето.

Средствата със сребро са много ефективни при възпаления, както и за комбинирана и проблемна кожа. Порите при работата на среброто не се стесняват, което е важно за нейното възстановяване и нормално дишане.

Екстракт от черен хайвер
Тези, които вече са на 35 може да използват чудодейни кремове с екстракт от черен хайвер. Рецептата е създадена от французите, които са забелязали, че кожата на ръцете на момичетата, които работятя в цехове за обработка на есетра и нейния хайвер, е просто великолепна.
Черният хайвер притежава подхранващи свойства, като изпълва кожата и нейните дълбоки слоеве с максимум полезни вещества.

Кехлибарена киселина
Клетките се нуждаят от енергия, която започва да недостига с възрастта. На помощ идва кехлибарът. Кехлибарената киселина се синтезира в тялото ни. Тя помага да се произведе клетъчна енергия, а именно аденозинтрифосфорната киселина. Ако в организма количеството на кехлибарената киселина е малко, то и това на аденозинтрифосфорната киселина е недостатъчно, а клетките умират рано и кожата става изтощена и безжизнена.

Перлена басма
Перлите съдържат в състава си огромно количество лесноусвоим калций, който не дава на свободните радикали да въздействат пагубно на кожата. Балансът на вода и минерали в кожата се стабилизира, тя се избелва и цветът ѝ се подобрява.

Пептиди на коприната
В коприната има важни за организма аминокиселини, с помощта на които междуклетъчните връзки и химически реакции се подобряват. Бръчките не се появяват, а кожата се поддържа гладка и опъната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти