11-те най-модерни чанти

11-те най-модерни чанти
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Не мога да не изразя изтънченото удоволствие, което изпитвах, докато селектирах най-модерните чанти за сезона. Малко труден избор, предвид богатото разнообразие от великолепни дизайнерски творения, но същевременно толкова зареждащо с фешън енергия.

Обожавам чантите и знам, че не съм сама в тази моя страст. Сигурна съм, че и вие нерядко изпадате в безкрайната дилема “коя чанта е по-готина и по-подходяща за мен“. Решението често е “взимам ги и двете“, за да няма съжаление и безсънни нощи след това. Когато чантите са повече, ситуацията се усложнява.

Така ще е и през есен/зима 2014-15. Разнообразието от уникални дизайнерски чанти е толкова голямо, че сърцебиенето на запалените почитателки е гарантирано. Цели 11 от тенденциите покориха сърцето ми, споделям ги с пожеланието бързо да намерите своята/своите:

• Тип кутия
• Черно-бяла
• С дръжка синджир
• Голям клъч
• Многоцветна
• С къса дръжка
• Кожа от влечуго
• С уникална форма
• Кожа с косъм
• Като раница
• Ярки цветове

Важно е да знаете, че през есен/зима 2014-15 е най-модерно чантата да е в тон с цялостния стайлинг, дори със същия десен като връхната дреха.

Тип кутия

Безспорните лидери, налагащи тренда, са Луи Вюутон (Louis Vuitton) и Долче и Габана (Dolce&Gabbana). Те предлагат много атрактивни чанти с формата на кутия, с блестящи декоративни елементи, създаващи впечатлението, че крият истинско съкровище. Голямо предимство от гледна точка на комфорта е, че вещите се запазват, дори чантата да е притисната от други предмети.

Черно-бяла

Класическа комбинация, представена по модерен начин. Асиметрията в съотношението между двата цвята е особено актуална. Повечето дизайнери лансираха черно-бяла чанта в колекциите си за сезона – Louis Vuitton, Dior, Moschino, Blumarine, Balenciaga.

С дръжка синджир

Малка или средна чанта, която се носи през рамо е следващият хит на есен/зима 2014-15, за предпочитане с дръжка синджир. Цялата или в комбинация с кожа, дръжката е в основата на тренда.

Голям клъч

Отново е модерно чантата да се носи в ръка, но този път размерът е от значение. Въпреки че и малкият клъч е актуален и винаги ще бъде на официални събития, големият клъч е хитът на сезона. Добра новина, защото побира и най-големите смартфони.

Многоцветна

Чанта в свеж микс от цветове, че и на цветя. Актуално предложение, което освен всичко друго, е и радост за окото в мрачните есенно-зимни дни. Малка пъстроцветна градина, която си заслужава да притежаваш.

С къса дръжка

Кокетно хваната в ръка, чантата с къса дръжка е хем модерно, хем удобно предложение. По-големият модел е практичен за ежедневието, по-малкият е ефектен аксесоар за специални поводи. Колкото по-къса е дръжката и по-дълга чантата, толкова по-актуално.

Кожа от влечуго

Алигатор или змия? Кое влечуго ще изберете за вида на кожата на новата ви чанта е изцяло индивидуално решение, което няма да повлияе на нейната модерност. Ако кожата е еко – също!

С уникална форма

Тенденцията, в която абсолютен лидер е Moschino, най-вече със забавните чанти с формата на продукти от McDonald's. Сами преценете доколко точно тази идея ви допада. Има още много чанти с атрактивна форма, така че, ако искате да правите впечатление, заложете на някоя от тях.

Кожа с косъм

Не помня за кой пореден път коментирам този тренд, но сякаш фешън енергията му е неизчерпаема. Винаги има капчица иновативност, която го държи на върха. Чантата тип кутия  с кожа с косъм на Louis Vuitton е един от новите примери.

Като раница

Прилича на раница, но е много повече от това. Моден аксесоар за смели дами, които обичат да впечатляват с нестандартни решения. Аз гласувам с две ръце за модела на Moschino, въпреки че не бих върнала и раницата на Alexander McQueen.

Ярки цветове

Ярките цветове са с предимство пред неоновите. Нека жълтото е лимоново, синьото – кралско, червеното с малинов оттенък, зеленото – тревисто и т.н. Чанта в ярък цвят е равно на колоритен акцент в стайлинга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти