Създадено за Revalid®

Косопадът при мъжете - какво да знаем, как да го третираме

Косопадът при мъжете - какво да знаем, как да го третираме
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Има една тема табу за външния вид на мъжете и това е гъстотата на косата им. Макар промяната да е очевидна и за самия мъж, и за околните, не е прието да се коментира загубата на косата дори в най-близко обкръжение.

Тази излишна дискретност обаче може да лиши много мъже от възможност да повлияят благоприятно на състоянието на косата си. Ето защо е важно всички да сме информирани за причините за косопада и начините за лечение и да бъдем в подкрепа на мъжете около нас, които започват да губят косата си.

Наследствен андрогенен косопад

Окапването на косата може да бъде причинено от предадена по наследство чувствителност на космените фоликули към дихидротестостерон. С времето от тези фоликули расте все по-тънък и по-тънък косъм, а накрая фоликулът спира да „работи”.

Гнездов косопад (алопеция аерата)

При този вид косопад се образуват внезапно кръгли голи участъци на главата. Причините са най-различни, като включват силен стрес, проблеми със стомаха, високо кръвно, гъбична инфекция на кожата на главата.

Този вид косопад се третира по-трудно, защото трябва да се открие причината. Когато това стане, възстановяването е почти на 100%.

D
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Дифузен косопад

Този тип косопад обхваща равномерно цялата глава. Характеризира се с цялостна загуба на гъстота и обем по целия скалп. Симптомите на дифузен косопад включват не само загубата на коса по целия скалп, но и изтъняването на самата коса, тъй като тя губи плътността си.

Какъв точно е видът косопад може да установи лекар дерматолог, но и с просто око всеки от нас е възможно да забележи промяна във вида и гъстотата на косата.

Може ли да се спре косопадът?

D
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Грижата за косата и при жените, и при мъжете трябва да е непрестанна, не само когато се забележи проблем. На първо място е здравословният, балансиран и спокоен начин на живот. Да, ежедневието ни е стресиращо, защото често самите ние се претоварваме със задачи и високи изисквания.

Напълно във възможността на жените е да създадат спокойна и хармонична атмосфера у дома така, че всички да живеем по-спокойно - и ние, и мъжете, и децата ни.

На второ място идва здравословното хранене и спортуването. Приготвянето на здравословна храна - повече риба и салата, повече ядки, по-малко наситени мазнини, по-малко колбаси, също е сред мерките, които могат се вземат за овладяване на косопада.

Козметиката за здрава коса е другият основен помощник при поддържането на косата в оптимален вид, при това козметика, специално разработена с мисълта за овладяване на косопада.

Швейцарската марка Revalid например се е посветила на разработването на продукти, които да отговорят на нуждите точно на мъжката коса. Всички техни козметични продукти от серията срещу косопад съдържат иновативната активна съставка Redensyl®, която е с насочено действие към клетките на дермалните папили и външната коренова обвивка на косъма, като ефективно стимулира растежа на косата.

a
Снимка: Revalid

Серията включва новият Revalid® енергизиращ шампоан за мъже, Revalid® стимулиращ шампоан и Revalid® Regrowth Serum.

Новият енергизиращ шампоан за косопад за мъже, освен активната съставка Redensyl®, съдържа и SantEnergy, иновативна активна съставка, която има действие подобно на чистия кофеин.

Активните съставки стимулират и ободряват космените фоликули, като ги предпазват от оксидативно увреждане, укрепват косъма и насърчават растежа на косата. Обогатената формула с екстракт от пелин от Швейцарските алпи, нежно почиства и овлажнява сухия скалп и косата, и укрепва структурата на косъма.

Снимка: Revalid

Всички съвети за поддържане на здравето на косата са приложими както за мъжете, така и за жените. Още за козметиката против косопад Ревалид за жени и мъже може да научите ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти