-
1/3. Вкусни чеснови разядки за силен имунитет
Разядка с печени чушки, сирене, чесън - Първата стъпка за тази чеснова разядка с чушки и сирене е да изпечете чушките, да ги обелите и да ги оставите поне за 1 час в гевгир, за да се отцедят. Можете и да си закупите готови печени чушки в буркан, но и тях задължително трябва да оставите да се отцеждат. Изберете подходящ съд и в него сложете нарязаните на ивички чушки, натрошено сирене, 1-2 скилидки счукан чесън и толкова сметана, колкото да получите подобна на пюре смес. Подправете разядката със сол, черен пипер и малко ситно нарязан магданоз или копър. Можете да добавите и смлени орехи към нея. Така ще разполагате с много полезна за повишаване на имунитета разядка не само заради чесъна, но и заради останалите продукти. Сигурно знаете, че червените чушки са от най-богатите на витамин С зеленчуци.