-
4/5. Тези храни променят свойствата си след приготвяне
Хляб
Установено е, че препеченият хляб има по-нисък гликемичен индекс. Този индекс има ефект върху нивото на кръвната захар, така че може да бъде по-добър вариант за диабетици.
Хлябът със закваска съдържа по-високи нива антиоксиданти и фолиева киселина, отколкото другите видове. Освен това има по-ниски нива на фитати, а това позволява на тялото да усвоява по-лесно хранителните вещества.
Тези храни променят свойствата си след приготвяне
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
"Икономията е майка на мизерията" и още култови цитати от любими български филми
Кино
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Днес почитаме покровителя на семейството свети Мина, имен ден имат...
- Тримата мъже, с които е била Кейт Мидълтън, преди да се омъжи за принц Уилям
- 6 закона за "там долу", които всяка жена трябва да спазва
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
