-
4/7. Спасете пресолените ястия с тези трикове
Как да направим храната по-малко пикантна
За твърде лютите ястия вашето тайно оръжие може да бъде някакъв подсладител като захар, мед или кленов сироп. Всъщност това, което усещаме като пикантност, идва от химикал, наречен капсаицин. Често срещан в лютите чушки, капсаицинът ни причинява болезненото усещане, което тълкуваме като лютивост. Млякото и млечните продукти съдържат протеин, наречен казеин, който е в състояние да се свърже с капсаицина, преди да достигне езика ни, така че лютото да достигне до по-малко рецептори и намалява парещото усещане. Така че, ако рецептата позволява, опитайте да добавите сметана, кисело мляко или масло.
Спасете пресолените ястия с тези трикове
Още от галерии
Роби Уилямс показа дъщеря си пред пълен стадион: Теди празнува в Хелзинки (СНИМКИ)
Актуално
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Дженифър Лопес за развода с Бен Афлек: Най-хубавото нещо, което ми се е случвало
От Холивуд
Най-четени
- 4 филма, които всяка жена трябва да гледа сама
- Икигай или как да разберем за какво сме родени на този свят
- А в събота вечер всички правят секс
- 14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела
- 8 полезни храни, с които да залъжем глада късно вечер
- Кой е красавецът, когото София Лорен прегръща на тази снимка?