-
5/10. Какво трябва да знаем за фибрите
Ферментацията на фибрите е един от ключовете за добро здраве на червата. Когато фибрите (особено разтворимите) биват ферментирани от чревните бактерии, те се превръщат в киселини - включително късо-верижни мастни киселини - и газ. Така се създава киселинна среда, която предотвратява зараждането на патогени и бактерии-замърсители. Късо-верижните мастни киселини допринасят за растежа на определени клетки в червата, удебелявайки стените им и намалявайки риска от това чревните бактерии да „избягат” от определените им граници. Храни-източници на такива фибри са житото, овесът, ечемикът, артишокът, прасковите, ябълките и морковите.
Какво трябва да знаем за фибрите
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Днес почитаме покровителя на семейството свети Мина, имен ден имат...
- Тримата мъже, с които е била Кейт Мидълтън, преди да се омъжи за принц Уилям
- 6 закона за "там долу", които всяка жена трябва да спазва
- 10 натурални начина за избелване на зъбите в домашни условия
- 11 плода и зеленчука, които помагат в свалянето на килограми
- Вечните закони на кармата
