-
6/9. Богатството на смокините
Смокини в кулинарията
Освен полезни, смокините са и много сладки плодове, със специфичен привкус, който напомня този на орехите. Едно от най-честите приложения на смокините е консервирането им в сладка и мармалади. Замразените и захаросани маслини са рядко срещани в нашата страна, но за сметка на това се внасят от Турция или Гърция. Смокините са много вкусни и в суров вид, но се продават сезонно - през пролетта и лятото.
Сиропът от смокини е използва за дресинг на сладкиши. Почитателите на нестандартните вкусове могат да съчетаят смокини с ястия с меса или пък със сирена. Любима на много хора рецепта е пилешкото с моцарела и смокини.
От смокините се правят напитки, използват се в мъфини и сладкиши, торти и други сладки изкушения. Влизат в състава на плодови салати и мюсли, каши и различни здравословни закуски.
Богатството на смокините
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Кой празнува имен ден днес?
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Странните неща, които правим при сексуално привличане
- 11 неща, които всяка edna жена трябва да опита в леглото
- 7 притеснителни знака, че си на ръба на психическото и емоционално изтощение
- Вкус от миналото: 5 класически, но забравени български ястия