-
1/5. 5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Пълнени макарони с кайма:
Необходими продукти: макарони - 1/2 пакет едри макарони (около 250 г), кайма - 500 г, кромид лук - 1 глава, моркови - 1 бр., червени пиперки - 300 г, печени и обелени, домати - 1 бутилка, консервирани смлени, чесън - 2 скилидки, босилек, олио, сол, черен пипер, лют червен пипер - по желание
Начин на приготвяне: Сваряваме макароните, но не напълно. Варим ги с няколко минути по-малко от времето, показано на опаковката. Трябва да са леко твърди. Запържваме каймата с нарязания на ситно лук, скилидките чесън, настъргания на ситно ренде морков, обелените и накълцани на ситно печени червени пиперки, лют червен пипер, сол, черен пипер и босилек. Накрая добавяме и консервата смлени домати. Поръсваме щедро с босилек. Подправяме със сол. Щом заври, махаме от котлона. Пълним макароните със сместа и ги нареждаме в тавичка със сваляемо дъно, в която сме сипали на дъното един пръст от сместа за плънката. Редим макароните на два слоя, като между двата слоя слагаме част от плънката. Завършваме отгоре с остатъка от плънката и печем на 180 градуса около 25 минути. Изчакваме да изстинат хубаво и махаме ринга на тавичката.
5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Преди трагедията: приказната любовна история на Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън
- Шаная Туейн: Да откриеш любовта с бившия на приятелка
- Трогателната история на Мат Лебланк, който даде всичко от себе си, за да спаси дъщеря си
- 18 трика за завладяващ и разтърсващ оргазъм
- Четирите етапа на брака, които всяка двойка трябва да знае
- 61 години женственост и сексапил: Честит рожден ден на Моника Белучи!