-
2/5. 5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Патладжан с кайма:
Необходими продукти: патладжан - 3 бр., лук - 1 глава, кайма - 200 г, доматено пюре - 6 с.л., кашкавал - 150 г, олио, сол
Начин на приготвяне: Патладжаните се нарязват на дебели кгъгове, пържат си от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия. В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата и периодично се разбърква. След като е готова, се добавя пюрето и солта. Разбърква се и се маха от котлона. В тавичка, постлана с кухненска хартия, се слага по едно кръгче от патладжаните. Върху всеки патладжан се слага по една или две супени лъжици от каймата и кашкавала. Захлупва се с второ парче патладжан и процедурата се повтаря. Пълнените патладжани се пекат в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Може да се направят на повече слоеве. Ако преди печене ги залеем със сос Бешамел и при сервиране добавим картофено пюре, се превръща в иделно основно ястие!
5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Да си отмъстиш пред олтара: вместо обет, булка прочете съобщенията на бъдещия си съпруг до любовницата
- Заради тях сме живи: Тримата смели мъже от Чернобил, които се жертваха за Европа
- 9 неща, които трябва да направите преди секс
- Любимите секс пози на мъжете
- 5 енергийни места, които да посетите в България