-
2/5. 5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Патладжан с кайма:
Необходими продукти: патладжан - 3 бр., лук - 1 глава, кайма - 200 г, доматено пюре - 6 с.л., кашкавал - 150 г, олио, сол
Начин на приготвяне: Патладжаните се нарязват на дебели кгъгове, пържат си от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия. В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата и периодично се разбърква. След като е готова, се добавя пюрето и солта. Разбърква се и се маха от котлона. В тавичка, постлана с кухненска хартия, се слага по едно кръгче от патладжаните. Върху всеки патладжан се слага по една или две супени лъжици от каймата и кашкавала. Захлупва се с второ парче патладжан и процедурата се повтаря. Пълнените патладжани се пекат в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Може да се направят на повече слоеве. Ако преди печене ги залеем със сос Бешамел и при сервиране добавим картофено пюре, се превръща в иделно основно ястие!
5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"
- Кой празнува имен ден днес?
- Реши този ТЕСТ и научи неподозирани истини за себе си
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си
- 5-те най-големи грешки на жените в леглото