Турист в собствения си град - какво по-хубаво

жена пътуване копенхаген
Снимка: iStock

Лето господне 2021 и аз пак не мога да пътувам извън границите на страната, в която живея, че даже не ми се мърда и от моя град, за да не рискувам да лепна някой делта-алфа-омега ковид вариант…

За мое съжаление, към момента физическото ми състояние не позволява да се ваксинирам срещу коронавируса, а нежеланието ми да експериментирам с тая тъпа, но коварна болест ме прави по-внимателна към социалните контакти и решения за прекарване на свободното време.

Затова реших, че ще се отдам на туризъм в собствения ми град (в случая това е Копенхаген).

жена пътуване копенхаген
Снимка: iStock

Замислих се, че е много лесно да загубим усещане за красотата на мястото, където живеем, погълнати от ежедневните задачи и бързането да стигнеш навреме от точка А до точка Б. Когато планираш уикенда си, мислиш винаги за опции извън града, за да се отърсиш за момент от неговия стрес, задръствания и проблеми.

Когато обаче цари жежкият и отпускарски юли, градовете се изпразват, утихват и блесват с всичките си положителни страни, които през останалото време не виждаме.

Съвсем по различен начин изглежда градската среда, когато не бързаш за работа и не се ядосваш в някое задръстване. Както и като имаш време да обиколиш малките улички из центъра, да откриеш нови, уютни заведения, да постоиш на пейка в парка, даже да отидеш на музей.

Сетивата ти възприемат по нов начин околната среда и изведнъж осъзнаваш колко по-красиво, интересно и забавно може да бъде.

С най-добрата ми приятелка обичаме да си играем на туристи в града, който иначе познаваме така добре. Просто винаги успяваме да открием нови места и преживявания, да натрупаме нови спомени и интересни истории за разказване.

► Бюджетно пътуване до Копенхаген – какво и къде да видим за без пари

Другото особено приятно занимание може да се окаже самото пазаруване. Когато имаш времето да се разходиш, да разгледаш, да пробваш, да си избереш.

Обикновено ми се налага да мина съвсем набързо през мола, да купя предварително набелязан продукт и веднага да продължа към другите си задачи. А сега дори търсенето на нова боя за коса или летни чехли може да бъде отпускащо преживяване, когато не си притиснат от собствения ти график.

А що се отнася до музеите, галериите и като цяло градския културен живот - толкова неща всъщност се случват около нас, но ние нямаме времето да ги регистрираме!

Затова понякога най-хубавото, лесно и изгодно нещо, което можеш да направиш за себе си, е да си отделиш няколко дена да се запознаеш отново със собствения си град, да го видиш с нови очи и да му се порадваш, сякаш за първи път попадаш в него.

Препоръчвам!

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти