Най-модерните чанти за пролет/лято 2018

b
Снимка: Dolce&Gabbana;, Balenciaga, Giorgio Armani

Биляна Божилова

Новата чанта е важна покупка, защото може да се превърне в инвестиция или в поредната временно любима вещ.

Ако изберете качествен класически модел, ще бъде ваша вярна спътница много години.

След задълбочен поглед към тенденциите за пролет/лято 2018, мога да ви уверя, че има богат избор от чанти-бестселъри, които може да носите навсякъде и по всяко време.

Сред познатите топ модели се промъкват уникални предложения, с които ще впечатлите и най-взискателните модни икони.

Гладката кожа е вечен фаворит от материалите за изработка. Този сезон е в конкуренция само с пачуърк техниката, сламените и полиуретановите чанти.

Огромна или миниатюрна не е дилема, а отговорът е "и двете". Геометричното уравнение е с две неизвестни – чанта с кръгла форма и тип кутия. За спортните натури има изобилие от раници и чанти за колан.

Ярко жълти и чанти в пастелни цветове са лидерите сред цветовете. А комиксите са хит при принтовете.

14-те най-актуални модела чанти за пролет/лято 2018 изглеждата така:

Раниците не са това, което са

За пореден път дизайнерите ни изненадват с интересни, забавни и дори елегантни раници. Безкрайно кокетни, декорирани с блестящи елементи, в разнообразни форми, цветове и принтове, една раничка определено ще заеме чудесно място в гардероба ви.

v
Снимка: Jeremy Scott, Louis Vuitton

Чанти-колан

Спомням си, че много носех като малка чанти около кръста, които наричахме „банани“. Събираха всичко необходимо, а същевременно ръцете ми бяха свободни за игра. Ако отново искате да се почувствате свободни като деца, заложете на осъвременен модел чанта-колан. Трикът е да я комбинирате с елегантни дрехи.

Gucci, Marc Jacobs
Снимка: Gucci, Marc Jacobs

Кутиите на късмета

Всеки път като ги отворите и късметът ще ви преследва. Истината е, че няма нищо магическо в този тип чанти, просто са модерни и красиви. Също така са доста практични, защото предпазват вещите от счупване и намачкване.

gg
Снимка: Dolce&Gabbana;, Lanvin

Комикс принтове

Любимите комикс герои се пренасят върху любимите чанти. Изключително свежо предложение, с което няма да останете незабелязани. Prada и Jeremy Scott им отделят специално място в пролетно-летните си колекции.

v
Снимка: Prada, Jeremy Scott

Две са повече от една

Трендът с носене на повече от една чанта продължава да се радва на все по-голяма популярност. Чантите може да са с различни или с приблизително еднакви големини. Моделите също може да са разнообразни.

v
Снимка: Chanel, Dolce&Gabbana;

Миниатюрни

Те са по-малки от смартфон и са всичко друго, но не и практични. По-скоро ефектен аксесоар, отколкото чанта. Но това не ги прави по-малко симпатични.

f
Снимка: Missoni, Givenchy

Пастелни тонове

Нежните и романтични цветове отново са на ход. Особено бебешко розово и бебешко синьо. Какво ли искат да ни кажат дизайнерите с този избор?

Снимка: netinfo

Кожен пауърк

Освен гладката кожа, кожените парчета също са актуален материал за производство на чанти. А пъстроцветните пауърк модели са изтънчено изкуство.

d
Снимка: Sacai, Valentino

Кръгли

Формата има не по-малко значение от размера. Някои даже печелят „Оскар“, но това е друга тема. Модерната форма при чантите този сезон е кръглата.

v
Снимка: Louis Vuitton, Chanel

Сламени

Доминанти на плажа, вече сред водещите тенденции и в ежедневието. Сламените чанти са свежи и естествени, в хармония с природата.

x
Снимка: Brock Collection, Victoria Beckham

Прозрачни

Щом полиуретанът успя да завладее дрехите и обувките, нямаше как да пропусне и чантите. Внимавайте какво носите в чантите си, защото тези излагат всичко на показ.

d
Снимка: Chanel, Emporio Armani

Уникати

Този път адмирации за креативност заслужават сутиенът на Helmut Lang и мечето на Philipp Plein.

f
Снимка: Helmut Lang, Philipp Plein


XXL
Големи, по-големи, огромни. Контрапункт на миниатюрните чантички, които също дефилират сред водещите трендове за сезона, но в пъти по-практични.

d
Снимка: Burberry, Marc Jacobs

Слънчеви
Отличникът сред цветовете за пролет/лято 2018 е жълтото във всичките му нюанси. Качествена жълта чанта е супер попадение, което ще ви радва много време.

d
Снимка: Prada, Marni

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти