Парфюмите на пролетта

Парфюмите на пролетта
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Цветя и цъфнали дръвчета – ароматите на пролетта вдъхновяват, облагородяват и зареждат със свежа енергия.

Емоционалната жажда за ново начало мотивира парфюмерийните къщи за създаването на божествени флорални композиции.

Пролетните парфюми са оптимистични, жизнени и чисти. Ухаят на ирис, зюмбюл, жасмин, роза, тубероза, магнолия, фрезия, божур, роза, иглика, теменужки и още много цветни аромати.

Но въображението на креативните парфюмеристи преминава отвъд ароматните традиции и модните тенденции.

Повечето парфюмерийни къщи и големите модни марки ни изненадват с пролетни ухания със свои уникални миксове от съставки, с които печелят сетивата и сърцата ни.

Любов, радост и наслада се носят от всяко клонче, всеки цвят и всяка тревичка в пролетната градина. Новите пролетни парфюми са готови да омайват, прелъстяват и очароват заедно с нас:

Kenzo World EDT

Новият искрящ аромат е за жената, която дръзва да бъде себе си! Плодово-цветна експлозия с нотки на круша, божур, бадемов цвят и ирис. Ароматът на радостната и дяволита жена.

f
Снимка: Kenzo

Coco Mademoiselle EDP Intense

Също като Coco Mademoiselle EDP, който “трепти” между привидната си фриволност и силния характер, между свежестта на кора от цитрус и топлата мекота на дървото, Coco Mademoiselle EDP Intense добавя в тази игра на прелъстяване още едно ниво. По този начин може да се разпознае портокалът от Сицилия и бергамотът от Калабрия, както и плодовият акцент. Но след няколко минути пачули от Индонезия се обвива около сърцето от роза и жасмин. За да създаде един по-магнетичен и дълготраен аромат Оливие Полж комбинира високо съдържание листа пачули с кехлибарен акорд семена Тонка и ванилия от Мадагаскар.

b
Снимка: Chanel


Poison Girl Unexpected

Poison Girl е като светкавично усещане, което праща искрящи тръпки да препускат по гръбнака, преди да се преродят в нежна сладост. В един миг изненадата експлодира внезапно, сблъсквайки благородни и класически акорди с неочаквани свежи и пикантни нотки. Във връхните нотки се рее двойна доза джинджифил от Танзания. Екстремно свежа с експресивни нюанси, тази секси подправка заема мястото си, създавайки "химичен" шок в тандем с дръзка солена нотка. Уханието се превръща в усещане, докато акордът се разраства и става остър и пищен, подчертан от сочна нотка на горчив портокал. Измежду този "джинджър тоник" изведнъж си проправя път флоралното сърце на роза дамасцена и жасмин самбак, украсен с плодови нотки на божур. Зърна тонка от Венецуела все още присъстват като емблематична обгръщаща нотка, подчертана с лек намек за ванилия и мускус.

d
Снимка: Dior

Coach Floral EDP

Coach Floral е вдъхновен от емблематичната чаена роза, която може да се види върху кожените чанти и аксесоари на бранда.Чувственото ухание се разгръща с вълна от цитрусова сърцевина, аромат на искрящ розов пипер и сияйно ананасово сорбе. Сърцето се разтваря с букет от уханни цветя – чаена роза, жасмин самбак и  гардения – преди обгръщащата елегантна база от кадифена дървесина, есенция пачули и мускусни нотки.

g
Снимка: Coach

Carolina Herrera Good Girl EDP Légère

Ароматът говори за една съвременна жена, която се осмелява да си играе със сладостта от тонка и Dulce de Leche - чувствен десерт, приготвен от подсладено мляко. Иновативен аромат, с подписа на жена, приканваща ни да се забавляваме и да сме палави, защото... толкова е хубаво понякога да бъдеш лоша! Комбинация от санталово дърво и цветя –  иланг иланг и жасмин – съвършен тур, подсилващ общуването на блясъка и завоеванията на жените и примамващ с Dulce de Leche крем. Дори текстурите говорят: кристализирана тонка абсолют, захарна текстура обвиваща с прегръдка.

ch
Снимка: CH

Boucheron Quatre en Rose Floral EDP

Създаден от Куиентин Биш, този ориенталски плодово-цветен парфюм съдържа цитрусова, слънчева роза, която трепти върху кожата дълго време. Бляскавият старт е експлозия от свежа мандарина, пикантен и вкусен касис и подчертано мистериозна давана, едновременно плодова и ароматична. Абсолют от българска роза деликатно излиза на преден план – изключително женствен, почти кристален. Върху кожата сякаш усещате кадифените цветове на розата, с нежните фасети прасковен цвят, които придават допълнителен релеф. Жасмин, основата на ароматния подпис на семейството Quatre, постепенно разстила секси аурата си.

Намек за дървесина, където пачули и ветивер се смесват, освобождава следа, която се стапя в кожата с неустоим воал от мускус.

bb
Снимка: Boucheron

Elie Saab Le Parfum In White

Иконичен цвят в палитрата на Elie Saab, издигнат до великолепие чрез ноу-хау на дизайнера, бялото има аромат: Le Parfum In White. В сърцето на аромата сияен женствен бял букет съчетава плътската невинност на абсолю на жасмин самбак и на портокалов цвят със свежия като листенце аромат на божур. Слънчева есенция на иланг иланг от Мадагаскар сияе срещу кремообразната ванилия.

Elie Saab
Снимка: Elie Saab

Tom Ford Eau De Soleil Blanc

Ярък, свеж и напоен с искрящи цитруси, блестящ с ярка интерпретация на флорално-кехлибарената си топлина. Ярки топ нотки на кора от горчив портокал, бергамот и сочен петигрен дават моментален тласък от жизненост. Семена от кимион, розов пипер и кардамон се вливат в емблематичното  начало от шам фъстък с нотка от подправки. В сърцето на аромата събрани сутрин пъпки от марокански портокалови цветчета разпръскват слънчеви лъчи в мечтателната бленда от богат нектар от жасмин, тубероза и иланг иланг от Коморските острови. Финалните нотки на Coco de Mer, кехлибар и ванилия внасят балансираща топлина в кипящия аромат.

Tom Ford
Снимка: Tom Ford

Paco Rabanne Olympéa EDP Légère

Paco Rabanne създава Olympéa. Икона. Богиня, божествена кралица на високи токчета, пред която света коленичи. Нейният аромат вдъхва женствени сили: като солено-ванилен убиец. Свежест на цитрусов цвят за Olympéa Aqua. Секси, дълбока ванилия и кашмирено дърво. Изблик на свеж амбър, обгръща интензитета, пристрастяващ “солено-ванилов” акорд. Нови нива в концентрация на парфюма за този Eau de Parfum Légère, осигуряват интензивност и дълготрайност в нейното пробуждане.

Paco Rabanne
Снимка: Paco Rabanne

Montblanc Lady Emblem L’Eau

Тази изящна, лъкатушеща олфактивна история, започва с плодови акценти: листа мандарина и акватични сладки нотки на бяла праскова и екзотично личи. В сърдечните нотки уханието на чувствен букет от рози, присъстващи във всеки един от успешните варианти на Lady Emblem, подчертава въздушната флоралност на магнолията. Соня Констант основно улавя зеления, по-свеж аспект на розата, за да подчертае светлината на композицията. Скъпоценен мускус, елегантен бял кедър и кадифено бензое за базовите нотки. Това е история за бляскавата вода, лирична флорална-акватична, за едновременно деликатната и силна жена.

Montblanc
Снимка: Montblanc

Alaia Eau de Parfum Nude

За да пресъздаде пристрастяваща същност на този ултимативен „парфюм на кожа“ или плътски аромат, парфюмеристът Мари Саламан е избрала да изрази чувствените нотки като осезаемото усещане за еластична рокля, толкова добре скроена, че тялото забравя нейното съществуване. Вдъхновена от нюд нюанса, извикващ образа на кожа, Мари Саламан работи с дървесни нотки, фокусирайки се върху кедрово и сандалово дърво. Топлината на зърна тонка контрастира със свежестта на кардамон и кадифените нотки на портокалов цвят. Идва и олфактивният подпис на аромати Alaia, усещането за „кожа“, създадено използвайки „животински“ и мускусни нотки.

Alaia
Снимка: Alaia

Eisenberg I AM Eau de Parfum

Омагьосващ парфюм, който се разгръща с деликатно ухание на малина и свежи червени плодове във връхните нотки, ескортирани в сърцето от флорален букет от роза, жасмин, виолетка и магнолия. Плътните аромати на амбър и сандалово дърво в базата запечатват завинаги спомена за своя пищен воал. Парфюмът на романтичната и страстна жена.

Eisenberg
Снимка: Eisenberg

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти