Матурата е опиат

Ива Екимова
Снимка: Александър Михайлов/Love Style

Ива Екимова

Свръхамбициозен родител е най-големият ми страх в процеса на възпитанието.

Децата са дар. То и затова моeто се казва Дара.

Всички майки-културистки, разбирай, културни, които имат 1+ деца, ме изпълват с искрено възхищение, защото то едно дете си е предизвикателство, но 2, 3 и повече си е форма на героизъм и който ме обори – секс да не види. За секса друг път.

Мога да постигна две и да живея с двеста, но знам, че най-важното в живота ми е детето.

На първо място здравето и доброто му психическо състояние. Следващото в списъка с приоритети не е шахът, леката атлетика, тенисът, футболът, френският и други, но е близо.

Следващото е образованието му. То ски и тенис ще си ги научи така или иначе, но езици, култура, книги и други, ако не го насърчавам и подтиквам да поглъща, ще е повече от безразсъдно да ги оставя на собствената му воля.

Знам за теориите, в които прекарваш всяка свободна минута с детето си, но като стане на 11, започва някак да те отбягва. По негови си вътрешни причини. Я си му твърде закрилящ, я твърде обсебващ, а ако си малко известен, се превръщаш в семеен враг номер едно.

Виж, като наближат матурите, играта се обръща в твоя полза. Много е просто. То иска да влезе, в която гимназия си е намислило и се започва едно телефонно родео – най-добрите школи, най-качествените частни учители, най-добрите ментори, най-точните тестове за кариерно развитие. Тъкмо защото родителските ми амбиции са сведени до едно простичко желание – детето ми да е щастливо.

Шансът да случа на добър учител в училище е голям – факт! Защото днес учителите инвестират в развитието си, в научаването на нови техники за преподаване и сближаване с децата и всеки, който твърди обратното ще срещне не просто гадното ми логорея, а и някои други неща, които са описани много ясно в наказателния кодекс.

И така започна моят личен тръст в търсене на най-доброто, в което детето ми да се чувства спокойно, вдъхновено и мотивирано. Седми клас е структуроопределящ в следващите пет години и всичко, което е от значение, е да се работи усърдно в полза на устойчиво развитие, усвояване на знания, олимпийско присъствие във всички тестове, пробни изпити, олимпиади по каквото там е важно, за да продължи амбициозното ми наследство да се бори на полето на образоването, оборудвано с най-качествения арсенал от знания и увереност.

До... матурите, които всяка година променят правилата, формулировката и други неизвестни, които неподготвеният тийнейджър трябва да решава в стил Беър Грилс.

В целия този курс по образователно оцеляване научих много за детето си:

1.Здраво стъпило на земята, детето успява да запази самообладание в много по-голяма степен от мен
2. Има ясна преценка за качеството на учителите и ги подбира така, че да постига резултати
3. Знае много добре как и какви стъпки да предприеме по пътя към успеха
4. Движена е от амбиция, която със сигурност не е наследила от мен

Или просто матурите са опиат, подтикващ малките същества по собствен път, който някъде дълбоко в сърцата си знаят, че трябва да следват! За да се превърнат в успешни, щастливи и образовани човеци!

Прочетете още от Колонката на Ива Екимова в Edna.bg:

Бивши.ком

Къде са децата?

Само още Edna нощ...

Събуди се!

Сексапил в особено големи размери

Селфи във фитнеса

Виртуален секс

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти