Ива Екимова: Честита пролетна неумора!

Ива Екимова
Снимка: Александър Михайлов/Love Style

Ива Екимова

Да, да не се шегувам. Когато зимната хармония се превръща в хормонален дисбаланс, а чрез преминаването от старото към новото часово време ни се внушава пролетна умора, смятам, че бързо трябва да я превърнем в пролетна неумора.

Неизчерпаемите източници на енергия можем да потърсим навсякъде около нас. Природа, спорт, диета, повече витамини, но най-сигурният начин е един. Влюбване!

Така че настрой се на режим „приемане” и се огледай. Красив, изтънчен, невероятен, възпитан и действителен. Не знаеш кога ще го срещнеш, а даже не си сигурна, че това ще е в този живот.

Един ден, обаче както си седиш някъде и се смееш до сълзи го виждаш. Седи там. Някак неестествен в средата, в която суетата се разпилява по пода, току що отекнала в стените на пространството, което  толкова добре познаваш.

Първо  усещаш присъствието му – близко и в същото време непознато, някак незабележимо и миграционно далечно. Обгръща те като топъл дъх. Познато като любов, която те вълнува, разпилява и вдъхновява, а после те събира в стих и мечти.

Още не знаеш името му, но когато го научваш ти става уютно като в детство. Детството, което се къпе в зората на любимите приказки за дракони, принцеси и вълшебства,  изпълвали сънищата и мечтите ти ти някога.

Затваряш очи и се наслаждаваш на вълшебството, което те връща там, където си била щастлива. И после той застава пред теб.

Държи те за ръка, идва за да те отведе, усмихва се с очи и чак тогава разбираш, че празнината в сърцето ти всъщност е била издълбана от нещастието, което с  китайско търпение рисува  чернота и гнет или може би просто освобождава място за нова пролетна неумора. 

Изпратен, за да те усмихва, когато си далеч, или да ти говори тихо, когато разбитото ти сърце е безкрайно уморено, или просто ти поставя крилете, когато мислите ти искат да избягат там, където искаш да си боса, свободна, щастлива.

Там, където няма да караш кола, ще пиеш розе и ще се смееш, ще целуваш и ще бъдеш целувана, докато душата ти отмалее, за да се събудиш отново усмихната и невероятна, точно такава, каквато бе, преди сегашното да сграбчи сърцето ти в смъртоносната ръкохватка на битие, лишено от смисъл, свобода и емоция.

Тогава го срещаш и всички цветове застават там, където винаги си мечтала да бъдат. Колко, кога, защо и как са въпроси, които изпаряват смисъла си в мига, в който злокобно се прокраднат извън това, което си свикнала да познаваш.

Докато усмивката му ни изгрее в очите ти. Тогава си припомняш какво е любов. Любов,  всеотдайна, всепрощаваща, неискаща и неочакваща, любов, която ще те отведе другаде, ще те върне в щастието или ще те извади от статуквото.

Все едно! Честита пролетна неумора!

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти