Създайте си стратегия за пазаруване

Не оставяйте купуването на подаръци за последния момент
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Коледните празници обикновено са най-чакани заради подаръците, но всичко което опаковате като дарове за близки и роднини, неминуемо се измерва във финикийски знаци, които трябва да знаем как да оползотворим най-рационално. Затова премислете харчовете предварително, за да може хем вие да не прахосате прекалено много, хем и близките ви да бъдат зарадвани с нещо под елхата.

* Най-важното условие преди за започнете обикалянето по магазините или онлайн пазаруването е да прецените точната сума, която можете да отделите за подаръци.

* Набележете имената на всички онези хора, които заслужават да бъдат удостоени с награда във вид на подарък. Искрено ви препоръчваме в списъка да поместите ваши близки роднини и ценни приятели, а не такива, които сте засичали веднъж в живота ви.

* Срещу всяко име напишете и точната цифра от левове, която сте склонни да заделите за конкретната личност.

* Не забравяйте в общата сума да включите и разноските за картички, опаковъчни материали и пощенски разходи.

* Теглете чертата, за да видите дали всичко е наред, а ако не е - преценете от кое перо може да поспестите малко средства, за да ви излязат сметките.

* Използвайте смело интернет, за да правите покупки онлайн. По-лесно е, има доста примамливи намаления, а и ще спестите не малко време в изнервено обикаляне из молове и магазини. Само знайте, че за някои стоки се чака 2-3 седмици, така че ако ще поръчвате от виртуалното пространство за коледните и новогодишни празници, сторете го още сега.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти