Мила, кой те излъга, че заслужаваш нещо по-добро?

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Един от най-големите грехове на днешното човечество е лакомията. Господи, ужасно лакоми сме, и то не за храна, а за хора, за човешки емоции, за плът, за късчета душа. Сякаш никога не ни е достатъчно да бъдем само с един човек. Дали проблемът е там, че хората просто не сме моногамни животни?

Аз вярвам в моногамията (или по-скоро харесвам идеята за нея), защото иначе светът, в който живеем, би ми се сторил още по-несигурен. Ужасна е мисълта, че любовта все някога свършва, че всяко чувство има срок на годност, не ми се иска да вярвам, че е така.

Днес може да получим всичко наготово и сме презадоволени. Единственото, за което остана да се борим, е любовта. Но заслужава ли си да се борим за нещо, което сякаш винаги си отива?

Къде точно е проблемът с любовта и защо едно време хората са вярвали повече в силата на семейството? Колко от вас, например, имат разведени баби и дядовци? А разведени прабаби и прадядовци? Нататък процентът става все по-малък и то не защото едно време хората не са могли да се развеждат, а защото не са изхвърляли счупеното, а са опитвали да го залепят и да използват отново. Така са правили и с любовта си. Решавали са проблемите си, а не са казвали “край” при най-малката спънка.

Днес проблемът ни е, че винаги търсим “нещо по-добро”. Кой ни излъга, че винаги има нещо по-добро, кой изобщо ни излъга, че заслужаваме нещо по-добро? Вместо самите ние да опитаме да станем по-добри, непрестанно търсим някой друг човек, който да ни накара да се чувстваме по-добре, а това е грандиозна грешка.

любов връзка двойка
Снимка: iStock

Не знам точно какво се е объркало в нас и къде по пътя, но е факт, че едно време хората са се избирали един друг, всеки ден, постоянно. И са се чакали. Прадядо ми се е бил на фронта, а междувременно се е родила дъщеря му, която е видял месеци по-късно за първи път. И прабаба ми го е чакала, дори не си е помисляла, че за нея може да има някой по-подходящ, някой, който не е толкова далеч и може да ѝ обърне внимание тук и сега, на момента.

Сега сме станали адски нетърпеливи. Искаме всичко на секундата, нямаме търпение да почакаме малко за хубавото, да бъдем до нашия човек, дори и когато него го няма по някаква причина. Сега въображението ни рисува какви ли апокалиптични картини на изневери, когато той не ни отговаря от 15 минути в месинджър. Нямаме никакво доверие на половинката ни, защото нямаме никакво доверие и в самите себе си.

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Лакоми сме, нетърпеливи сме и сме ужасно параноични, а това са условия, в които любовта се задушава и си отива. Може да се опитваме да я поставяме на командно дишане, търсейки нови хора, с които да я споделим, но не променим ли себе си, никога няма да успеем да ѝ вдъхнем живот отново.

двойка любов
Снимка: Istock

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти