Създадено за Krina

Практичните домакини готвят с белен боб

Практичните домакини готвят с белен боб
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Бобът е традиционно ястие на българската трапеза, но съвременните жени като че ли го избягват по няколко причини. На първо място, приготвянето му отнема време. Небелените бобени зърна трябва да се накиснат в студена вода за 8-10 часа. След това се варят на бавен огън поне 50 минути, като самото варене има своите специфики. Освен това, при някои хора люспите на боба предизвикват стомашни неразположения. Да си признаем честно, че дори да ни се хапва ястие с боб, времето и усилията, необходими за готвенето му, нерядко ни отказват от идеята.  

Факт е обаче, че освен вкусен, бобът има и много полезни хранителни свойства. Той съдържа фибри, които подобряват функциите на храносмилателната система, участва в регулирането на нивата на кръвната захар, спомага за понижаване на холестерола, съдържа магнезий и дава усещане за ситост дълго време. Поради тези причини е препоръчителен за не един хранителен режим.

Модерните домакини са намерили практично решение, с което да се възползват от хранителните ползи на боба, да удовлетворят желанието на мъжете си за апетитно и ароматно ястие с боб и да не губят много и часове за подготвянето и приготвянето му. То е беленият боб Krina.

D
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Зърната на беления боб Krina са с внимателно премахнати външни люспи. Това става по механичен начин, без да се използват вредни или опасни за здравето химични вещества. Крайният резултат е полезен, чист, сух, добре обелен и удобен за приготвяне боб.

Основно предимство на беления боб е, че се готви по-бързо и лесно от обикновения. Той няма нужда от никакво предварителни киснене, а сваряването му отнема само 30-35 минути. Вкусът си остава традиционният за българската кухня – непроменен, познат и толкова харесван от всички нас, а хранителните му качества са непроменени.

d
Снимка: Krina

Беленият боб Krina щади стомаха и не предизвиква подуване и газове. Обикновено виновници за това са твърдите люспи, които при този продукт липсват. Това го прави изключително подходящ за приготвянето на всякакви вкусотии, включително различни видове пастети с боб, подходящи за детското парти, което предстои да организираме, или за похапване пред телевизора, намазан върху хрупкава препечена филийка.

Изпълнението на много рецепти става като песен. И наистина - подсвирваме си около печката и ни е леко, докато правим диетична бобена крем супа, бобено пюре за гарнитура към запечените до златисто наденички или съблазнителни вегетариански кюфтенца.

Дори по-сложните и времеемки ястия не са проблем, когато заместим обикновения боб с белен. Бобената яхния се превръща в бърза бобена яхния, а edna изпробва и одобри рецептата. Потвърждаваме, докато си облизваме пръстите – сготвихме вкусно, бързо и лесно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти