Как да си направим тиквен мармалад

Как да си направим тиквен мармалад
Снимка: netinfo

За повечето от нас ароматът на сладка и конфитюри събужда онези детски спомени, когато безгрижието и олелиите бяха неразделна част от всекидневието ни, а нашите баби правеха всичко възможно, за да задоволят и най-големите ни кулинарни прищевки.

Затова нека се върнем към тези любими и чистосърдечни мигове, приготвяйки си един чуден мармалад, за да ни е още по-сладко и приказно по Коледа.

Необходими продукти:
400-450 г пюре от тиква
180 г кафява захар
100 мл кленов сироп
1 супена лъжица лимонов сок
1/4 чаена лъжичка канела на прах
1/8 чаена лъжичка настърган джинджифил
1/8 чаена лъжичка кардамон
1-2 пръчици карамфил

Начин на приготвяне:
Изпечете тиква и я пасирайте в блендер, за да получите пюре. След това изсипете пюрето и всички останали продукти в тенджера и бъркайте на максимална степен на котлона за около 20 минути. Когато консистенцията стане достатъчно гъста, отстранете съда от печката, изчакайте сместа да изстине и я разпределете в буркани. Съхранявайте мармалада в хладилник.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти